Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
no aj ja som zas kua ochorel ....
romanx: k tomu spiningu, vsak ty tam ideš podla pocitu, sám si pridávaš zátaž takže môžeš ísť naľahko ale môžeš aj poriadne pochrtiť robíš to čo ti vraví inštruktor ale zo záťažou akou chceš takže v tom problém nevidím ...
v zime dycham vyhradne nosom a tomu zodpoveda aj vykonnost , raz som si zabehol s chlapikom co nerobi celu zimu nic ine a teda poviem vam cez nos to proste neslo, potil som sa jak hovado (asi preto ze sme davali do kopca a naspet zase do kopca a zase naspet a takto asi 12 krat ) darmo ked beham sam viem co na mna plati ,ako nahle idem s niekym uz to nie je ono aspon cez zimu urcite ....
prave ze tym, nazvem to prikazom instruktora by som sa rad vyhol. Zo zaciatku sezony mam skor predstavu o rovnomernom (co sa tyka pulzov) zatazeni ako sa riadit radami instruktora a zaradovat sem tam nastupy, menit tempo a pod...
kurnik, vsetci sme najako nakapali, prave teraz ked sa lame pocasie....
roman. jojo je to fajn aj na bike .hlavne pokial nemas rad ruch mesta a chces mat klud vnoci je pocut hukot mesta ale je to dost zaujimve ze ty co byvajui v centre to uz ani nevnimaju . a ten vyhlad alpy-viden madarsko -gabcikovo ale teraz sa ani neda v lese v behat je tam na cesticke vrstva snehu takze musim pockat kym to zleze a potom uz aj na bike -hradza snad ani nebude . no je pravda ze som nebol zvyknuty behat ale zas jazdil som celu zimu na biku a tam ma az palili pluca ked bola velka zima jak so dychal .pri tom behu som dychal nosom len a nebol ani neaky extra rychly ale musim sa dostat do formy konecne a azcat behat tach 5km aspon
Tak som to bola v nedeľu naštartovať. Zúročila som dobré rady neprehnať to na prvý raz, dala som "ľahkú polhodinku", z toho regulérny beh 15 minút. Jaaaaj, to bolo dobré. Rovnomerný rytmus, dýchanie iba nosom, aká to radosť. A postupne budem pridávať. Na moje počudovanie nohy sa chytili rýchlo, stačilo nejakých dvesto metrov.
romanx: uz tolko nebehaj .. lebo budes ako superman .. musime niekedy dat plavaren .. az vyzdravies (a ja tiez) .. alebo ja Ti poziciam zbytocny tuk co mam (asi 10kg)
Btw, co krokousi .. nechovas ich vo vodnej priekope ?
Zani: cloveka to priam laka drtit .. a makat , ked je zrazu pekne, sucho a teplo .. ale je to tak, pomaly dalej zajdes
Zda sa, ze hradby su dostatocne vysoke a odolaju. Nech sa valaju v tej vodnej priekope, uz aj tak vysycha...
S tou plavarnou Ta beriem za slovo
Co mas s tym tukom stale? Ved vyzeras uuplne normalne, neblazni.
Vikend sa ide bikovat, ak bude pekne. Hradzovanie by bolo fajn....
aale kde, to len take cvachtanie Dudo moze kludne spat.
Treba zaradit aj nieco ine ako behanie a bikovanie...Uz viaceri ma volali na plavaren, budem musiet selektovat
Zajtra dufam konecne zacnem kruzit, uz sa dnes citim podstatne lepsie. Od predminulej nedele som nemal ziadnu pohybovu aktivitu a uz ma mrle zeru. K tomu taketo pocasie...
noo tak dnes to bolo ok ,ale bacha !! vietor je este zradny , uvidime co to so mnou spravi zajtra dam vediet , fuj dnes som isiel hadam najpomalsie od kedy behavam .....11 km 1h15min ( vyhovorka je ze som po prechladnuti glowy )
superr, to ma velice teší, že konečne nejaký podobný šialenec - keď som bývala v TT, tiež som tak rok behávala - hodinu 20 min. na ihrisku podobných rozmerov a všetci to považovali za psycháčinu
P.S. počúvanie hudby pri behu by bol podľa mňa hriech
P.S2. jánošík, dokonca vraj existuje aj taký maratón, ktorý sa beží v podzemnom parkovisku a to je vraj iné psycho
ja som cez zimu využíval aj bežiaci pás, minule som si dal kvázi polmaratón - 20 km a to bolo tiež dobré psycho ....ináč také rôzne tepy mám aj ja....
Mám otázku ohľadom behania, ale nechcem zakladať znovu tému o behaní, preto sa priživím na tejto .
OTÁZKA
Má význam beh na vzdialenosť od 1 km do cca 3 km ???? Zaujímam ma to z dôvodu toho, že napr. momentálne som na PéeNke , ale na trošku pomalého (ale intenzívneho ) pohybu si jednoducho musím nájsť čas a preto v rámci možností chodím na také ultra krátke trate . Preto som dnes počas toho kratučkého behu premýšľal či to má aspoň nejaký význam a či si tým vlastne neškodím (telo sa nestačí ani nabudiť a už je po behu ) . Normálne behávam od 5 do 9 km .
Určite sa poriadne vylieč z PN-ky a potom môžeš naplno makať. Ja osobne beh pod 30 min. ani neodporúčam. Ale veľmi záleži aj na tom, čo je tvojim cieľom...
Tak, v sobotu dopoludnia som si dala "tisícpäťstovku". Človek by neveril, aké je to fajné. Zatiaľ však v pohodovom tempe, aby si "pľúca zvykli". Ale myslím, že sa im to páči. Približná 1500vka mi trvala 18 minút. Nohy sa mali dobre, dýchanie pravidelné, iba nosom, dokokola jarná príroda, super!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
romanx: k tomu spiningu, vsak ty tam ideš podla pocitu, sám si pridávaš zátaž takže môžeš ísť naľahko ale môžeš aj poriadne pochrtiť
kurnik, vsetci sme najako nakapali, prave teraz ked sa lame pocasie....
Zacinaju sa vyplavovat endorfiny a s trenovanostou to bude len lepsie-srnecky to maju aj tak v krvi. Len nic neunahlit...
Btw, co krokousi .. nechovas ich vo vodnej priekope ?
Zani: cloveka to priam laka drtit .. a makat , ked je zrazu pekne, sucho a teplo .. ale je to tak, pomaly dalej zajdes
S tou plavarnou Ta beriem za slovo
Co mas s tym tukom stale? Ved vyzeras uuplne normalne, neblazni.
Vikend sa ide bikovat, ak bude pekne. Hradzovanie by bolo fajn....
ale-ale, tu nám vyrastajú ďalší triatlonisti - len tak ďalej, chlapci
Treba zaradit aj nieco ine ako behanie a bikovanie...Uz viaceri ma volali na plavaren, budem musiet selektovat
Zajtra dufam konecne zacnem kruzit, uz sa dnes citim podstatne lepsie. Od predminulej nedele som nemal ziadnu pohybovu aktivitu a uz ma mrle zeru. K tomu taketo pocasie...
P.S. počúvanie hudby pri behu by bol podľa mňa hriech
P.S2. jánošík, dokonca vraj existuje aj taký maratón, ktorý sa beží v podzemnom parkovisku a to je vraj iné psycho
ja som cez zimu využíval aj bežiaci pás, minule som si dal kvázi polmaratón - 20 km a to bolo tiež dobré psycho
OTÁZKA
Má význam beh na vzdialenosť od 1 km do cca 3 km ???? Zaujímam ma to z dôvodu toho, že napr. momentálne som na PéeNke , ale na trošku pomalého (ale intenzívneho ) pohybu si jednoducho musím nájsť čas a preto v rámci možností chodím na také ultra krátke trate . Preto som dnes počas toho kratučkého behu premýšľal či to má aspoň nejaký význam a či si tým vlastne neškodím (telo sa nestačí ani nabudiť a už je po behu
Určite sa poriadne vylieč z PN-ky a potom môžeš naplno makať. Ja osobne beh pod 30 min. ani neodporúčam. Ale veľmi záleži aj na tom, čo je tvojim cieľom...