Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
toto som chcel napisat...... zani ja mam 2km za 10 min a to idem skoro krokom , kebyze idem z vedomim ze si dam 2000 m iba tak verim v lepsi cas ......
ale chalani, nechajte ju. Je to tempo jogingu a hlavna vec ze sa odhodlala, isla sa prevetrat.
Toto je tema o vymienani si poznatkov a pocitov z behu. Behu, ako doplnkoveho sportu cyklistov.
S kamarátom sme si zaumienili že odbehneme beh Devín-BA a tak sme začali každé pracovné ráno o 7:00 behávať, nuž a dnes na mňa dolahli bolesti achyloviek a holených kostí. Predtým som si občas niečo zabehol, dokonca ďalej ako teraz behávame no problémy som s tým nemal. Ešte si myslím že vďaka skialpom kde robím dlhé kroky a uprednostňujem nižšiu pätu mám achylovky ponaťahované. Môže to byť tým že ráno momentálne odbehneme tých cca 5km (minulý týždeň sme začali) a k tomu ak je pekne skočím poobede ešte na bike cca 35-40km či poskáčem na švihadle. Môžu byť bolesti spôsobené pretrénovaním alebo len nieje telo zvyknuté na každodenú záťaž a beh v kopcoch (Kobyla)? Mám si dať od behania pauzu alebo to pretrpieť pri rovinkách a kratších krokoch.
jednoznacne je to nezvyk ked som zacinal behavat do kopca achylovky boleli uplne stale, pocase sa prisposobia chce to len cas resp im trochu pomoz natahovanim sa pred treningom resp po nom , ja ich este preventivne mastim masaznym gelom zn. mobilin a musim zaklepat mne to pomaha (kedze nie som liekozrut )....
2zani : sorry nemyslel som to v zlom .....
Chlapci, ale ten Achilleus bol Achájec, a jeho rodná reč určite ypsilon nepoznala...
A k téme: ak začnete organizmus nútiť robiť niečo, na čo nie je zvyknutý, musíte mu dať možnosť si na to zvyknúť. Ale nie tak, že "bolí to, tak ešte pridám nech si zvyká", ale nechajte problém odoznieť, vráťte sa na úroveň, kde ešte nie je problém a pooomalyyy zvyšujte záťaž.
Tak teda achilova šlacha, moja chyba. Keďže ma oblasť holených kostí bolí i teraz v kľude, odkladám beh na neurčito, tiež som dnes ráno vravel spolubežcovi že nechcem behať aby ma malo niečo bolieť, že to zase až tak siliť nemusím. Ešte som začal študovať beh.sk kde je toho pomerne dosť popísané dokonca i ohľadom tohto problému. Myslím že tam bude problém hlavne v tom že beháme najskôr do kopčeka a potom z neho na čo nie som zvyknutý ale aká rovina okrem dráhy sa dá behať na dlháčoch ?
Obuv zatiaľ len riešim, v lete som behával v lacných číňanoch a tie mi celkom stačili, cez zimu kým bol sneh (super pocit predbiehať bežkárov) a teraz do blata nosím outdoorové goráče s vibram podrážkou a v nich sa to tiež celkom dá no už plánujem nejaké originál bežeckú obuv, zatiaľ som ale ani nezačal sondovať. Oplatí sa kupovať nejakú lacnú do 33 eur alebo radšej siahnuť po niečom do 60 eur ? Ale hlavne kde v BA ? Chodidlo mám priemerné, žiadne extrémy ani plochá noha len nohy do O .
a skoncis ako ja, pri drahe
Obehaj Sport 2000 v Poluse (Mizuno, Asics, Nike , Adidas), Fini sport na Obchodnej (Nike, Adidas, Salomon). Potom v Shoping Palace pri Zlatych a Avion (Walter-New Balance). Je tam dost sportovych predajni.
pocuj nejak mi nejde do hlavy veta ze obiehas bezkarov bud to oni uplne nasadili zly vosk a lepili sa k snehu alebo ty si si to ***** 20 km/h a mal by si vyhrat maraton alebo aspon beh na 10 km zasluzene . kde je teda chyba ? nevalas nahodou iba velke kroky ktore sposobuju prave to namahanie sliach resp klbov ? presne takto som zacinal , lenze ja som vtedy este nemal kondicku teraz viem ze ked sa po dlhsom case rozbehnem ale kondicia je kedze lietam na biku viem ze na druhy den nevstanem z postele lebo nohy to proste nezvladnu , cize rada znie : uber co do dlzky kroku a nebudes uz viac achilovku citit , zvys radsej kadenciu noh a uvidis ze to nie je az taka sranda ako skakat ako jelen .....
co sa obuvy tyka na asfalt ber makke podrazky , ale ja som si napr zvolil all terrain od new balance cislo ti viem dopisat ak chces kupoval som to v sport rysoch (lm) ked budes doma mozes ich ist pozriet myslim ze ti poradia lepsie ....
Ehm odjakživa som pri behu robil dlhé kroky peši, pri behu i na skialpoch, na biku jazdil ťažšie prevody a z celého ročníku skákal najďalej, cez leto som už ale krok pri behu skrátil a prevody odlahčil (na skialpoch som o 1 cm krok predĺžil) i keď cez zimu som ešte pri behu dlhší krok nahodil, nemyslím ale že som behal rýchlo ale skôr tí bežkári bežkovali pomaly. Teraz pri behu robím kratšie kroky s vyššou "kadenciou" takže tým to až tak nebude.
Asfalt moc behať nechcem, na to tu mám korčule takže skôr niečo do mäkšieho
no jo ale vsetky symptomy ukazuju nato ze moc dopadas na patu z coho je potom ta bolava achilovka alebo len nezvlada tvoju vahu pri behu
co sa asfaltu tyka , ja som volil all terrain cize mozem si behat kde mi srdce raci
a jedna vykonnostna otazka z jasnej hore na chopok ti to trva ako dlho ? ak menej ako 1h10min tak si dobry ....(ten cas nie je moj )
ale chalani, nechajte ju. Je to tempo jogingu a hlavna vec ze sa odhodlala, isla sa prevetrat.
Toto je tema o vymienani si poznatkov a pocitov z behu. Behu, ako doplnkoveho sportu cyklistov.
romanx
Zatiaľ je to v poho. Najprv joging, potom to bude rýchlejšie. Ale najprv chcem zladiť frekvenciu dýchania s pohybom pri behu, až potom zrýchľovať tempo. Nohy sú v pohode, 5 mesiacov intenzívneho krasokorčuliarskeho tréningu z nich spravilo "malé atletické stĺpiky", hehe. Rovná sa VLÁDZU. Len sa učím udýchať to. A hlavne neprehnať to na prvé razy, aby som práve tak rýchlo neskončila.
Oznam:
Od marca pokračujú Nike bežecké tréningy v Bratislave. Už tento utorok si môžeš zatrénovať, s profesionálnymi trénermi pod vedením Ivana Gaboviča, na bratislavskej Kuchajde od 17.30. Stretneme sa na parkovisku pri čínskej reštaurácii.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
za taky čas prejdeš peši tak neviem či bežala
2zani : sorry nemyslel som to v zlom .....
A k téme: ak začnete organizmus nútiť robiť niečo, na čo nie je zvyknutý, musíte mu dať možnosť si na to zvyknúť. Ale nie tak, že "bolí to, tak ešte pridám nech si zvyká", ale nechajte problém odoznieť, vráťte sa na úroveň, kde ešte nie je problém a pooomalyyy zvyšujte záťaž.
Obuv zatiaľ len riešim, v lete som behával v lacných číňanoch a tie mi celkom stačili, cez zimu kým bol sneh (super pocit predbiehať bežkárov) a teraz do blata nosím outdoorové goráče s vibram podrážkou a v nich sa to tiež celkom dá no už plánujem nejaké originál bežeckú obuv, zatiaľ som ale ani nezačal sondovať. Oplatí sa kupovať nejakú lacnú do 33 eur alebo radšej siahnuť po niečom do 60 eur ? Ale hlavne kde v BA ? Chodidlo mám priemerné, žiadne extrémy ani plochá noha len nohy do O
Obehaj Sport 2000 v Poluse (Mizuno, Asics, Nike , Adidas), Fini sport na Obchodnej (Nike, Adidas, Salomon). Potom v Shoping Palace pri Zlatych a Avion (Walter-New Balance). Je tam dost sportovych predajni.
co sa obuvy tyka na asfalt ber makke podrazky , ale ja som si napr zvolil all terrain od new balance cislo ti viem dopisat ak chces kupoval som to v sport rysoch (lm) ked budes doma mozes ich ist pozriet myslim ze ti poradia lepsie ....
Asfalt moc behať nechcem, na to tu mám korčule takže skôr niečo do mäkšieho
co sa asfaltu tyka , ja som volil all terrain cize mozem si behat kde mi srdce raci
a jedna vykonnostna otazka z jasnej hore na chopok ti to trva ako dlho ? ak menej ako 1h10min tak si dobry ....(ten cas nie je moj )
romanx
Zatiaľ je to v poho.
Od marca pokračujú Nike bežecké tréningy v Bratislave. Už tento utorok si môžeš zatrénovať, s profesionálnymi trénermi pod vedením Ivana Gaboviča, na bratislavskej Kuchajde od 17.30. Stretneme sa na parkovisku pri čínskej reštaurácii.