Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
uz su vonku modely 2010 aj v inych farbach... ak ma niekto chut na vyssiu kvalitu za rovnaku cenu a zaroven trochu menej tuctovu znacku, tak odporucam... neviem si ich vynachvalit aj na ceste ale hlavne v terene (ale upozornujem, ze su to race-ove boty, takze citlivost podrazky je vyssia) www.lasportiva.it
Vyzeraju dobre, tie Elixiry vyplula ich mudra masinka. Pockam na jar ked budu nove modely v obchodoch a vyskusam. Kazdopadne dalsie tenisky budu Mizuna.
mudra masinka na sport life vyplula mizuna aj mne, ale ked som si ich obul zistil som presne to co mi sam zastupca mizuna (inak chlapik z obchodu kde predavaju vselico mozne) potvrdil - mizuna su na europsku nohu siroke ..
je to vsetko velmi individualne
S Triaxami som zatial velmi spokojny. Ja mam miernu pronaciu. Nohu pekne vracaju do neutralneho doslapu. Nie su to take papucky ako Elixiry, ale zase maju vyhodu upravy voci dazdu a samozrejme su to trailove tenisky.
no chlapy dnes so si strihol beh cez nase luciny a chcem sa opytat ake topanky na fakt nerovny povrch skoro mi nozke v chodidlach povykrucalo kua ,preslo tadial asi staho krav takze tie diery boli fakt vsade
Aktivny bezci co poznam, behavaju v klasikach. A kilometrov v terene maju za sebou ovela viac ako ja v trailovych botach.
Jednoducho v terene v ktorom sa ja pohybujem (vratane Povazskeho Inovca, snad opat) si vystacim aj s klasickymi teniskami.
No neviem. Otec je aktívny bežec a určite do terénu berie ak samozrejme má berie trailové botasky. Dá sa aj v klasických, ale podľa mňa to nie je ono. To mi príde ako keby si dal na MTB nejaké hladké plášte a drtil to po nejakom ťažšom teréne...
Nedávno kupoval traily od New Balance a boli o ničom, vravel, že sú strašne tvrdé... Sestra lyžuje aj behá súťažne má teraz Adidas Canadian a pochvaľuje si ich - tiež som ich chcel, ale peniaze nevyšli... Ináč sú aj výzorovo krásne...
Ja rekreačne behávam už 12 rokov. Od cca 3 km až po 8 km (môj rekord : 20 km na jeden záťah ) . Po bikovaní je to výborný spôsob prečistenia si hlavy, popri tom nerušene popočívať muziku na mp3 playeri a urobiť čosi pre telo . Chodím behávať na samotu, žiadne mesto a ani verejné chodníky "po hrádzi" .
Moje rady ?? Nemá žiadne, snáď len......vyhýbaj sa betónovým cestám alebo asfaltkám (po prechode z trávnatého povrchu na tvrdú cest po cca 5 minútach behu okamžite cítim slabú bolesť v kolenách. Pri behaní len po trávnatom povrchu som takú bolesť nezaregistroval ) .
ja by som zase nerobil z asfaltu ziadneho strasiaka - samozrejme pre ludi s nadvahou, s problemami s klbmi je trava lepsia, ale zdravemu mlademu cloveku asfalt nemoze uskodit ..
ja behavam cca 30-40 km tyzdenne, na 100 % asfalt, len ak je vonku fakt spatne pocasie tak beziaci pas vo fitku .. aj chalani profici bezci od nas behavaju vacsinou na asfalte ..
nohy bolia skoro kazdeho, to je uplne normalne, hlavne v zaciatkoch, dobre tenisky a klbova vyziva trosku pomozu ale zase zazraky sa cakat nedaju
noo moje skusenosti vravia ze moje kolena resp upony na jablcka pobolievaju po behu do kopca resp po dost nerovnom terene kde sa uz chodidla prevaluju a hrozi vyvrtnutie clenka
po asfalte sa snazim kratit krok a davat vacsiu kadenciu resp paty drzat tesne nad asfaltom potom je behanie po asfalte ok ale ako tu uz bolo pisane zmenim nahle teren z asfaltu na polnu cestu tak to citim na clenkoch resp kolenach okamzite po 5 min pobolievanie prestavam registrovat ....
zdravim, tak sem pridam aj moje skusenosti s behom
aktive som behaval cca 3-4 mesiace a velmi ma to bavilo behal som 28-35km tyzdenne ale zacali ma naozaj velmi boliet kolena jedno z vnutornej druhe z vonkajsej strany dal som si pauzu pol roka a skusil to znovu ale uz z poriadnymi teniskami na dobrom povrchu ale bolest sa zacala objavovat znova tak som to radsej nenechal zajst do takeho extremu ako predtym kedy mi aj normalna chodza po prejdeni par desiatok metrov sposobovala velku bolest
lekaz mi behat zakazal a odporucil bike a plavanie ale behanie ma bavilo jednoznacne najviac ale navrat k nemu je uz asi nemozny
No čo som ja pozoroval od otca - tak ten ešte problémy s kolenami nemá a beháva nonstop už od malička - je to samozrejme individuálne... A napr. preteky na športovo-amatérskej úrovni bývajú po ceste - polmaratóny či maratóny... Samozrejme základ je mať dobrú obuv - otec má v obľube značku asics a aj som mal s ňou dobré skúsenosti...
ferenc: nemyslím si, že treba obuť čo po ruke. Ja som teraz začal popri bajkovaní aj behať a obul som čo som mal po ruke (nebežecké Saucony) a nohy pekelne boleli, pretože podrážka bola tvrdá. No ale zatial nemám na nové takže musím vydržať - snáď na ježiška Podľa mňa treba eliminovať tvrdý dopad na kĺby dobrou obuvou - a je jedno či spravím 10 alebo 100 km za týždeň. 50 km je už celkom fajn za týždeň - ale asi k bajku počas sezóny je to aj veľa... či?
No čo som ja pozoroval od otca - tak ten ešte problémy s kolenami nemá a beháva nonstop už od malička - je to samozrejme individuálne...
Áno, je to veľmi individuálne. Treba brať do úvahy aj napr. to, čo človek po celý deň robí. Mal som prácu pri ktorej som denne sedel 9 hodím za PC a tak boli moje nohy vďačné keď som im dal potom zabrať pri behu...... A naopak, momentálne mám prácu kde som takmer nonstop na nohách a tak potom počas behu už fakt cítim únavu a pobolievanie celých nôh (nielen kolien ).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
www.lasportiva.it
Co podpora pronacie, ako si spokojny?
je to vsetko velmi individualne
Mizuna som mal svojho casu moje prve poriadne bezecke tretry. Dovtedy len oddielove Botas-ky. Tenisky este nie. Uvidim.
Ja som sa v trailovych botach postupne zhumploval. Beh stratil istu lahkost. Takze preto ten navrat ku klasike.
Zalezi kade a po com v tom budes behavat. Aj v klasikach sa da bezat v terene, akurat musis davat vacsi pozor.
Aktivny bezci co poznam, behavaju v klasikach. A kilometrov v terene maju za sebou ovela viac ako ja v trailovych botach.
Jednoducho v terene v ktorom sa ja pohybujem (vratane Povazskeho Inovca, snad opat) si vystacim aj s klasickymi teniskami.
No neviem. Otec je aktívny bežec a určite do terénu berie ak samozrejme má berie trailové botasky. Dá sa aj v klasických, ale podľa mňa to nie je ono. To mi príde ako keby si dal na MTB nejaké hladké plášte a drtil to po nejakom ťažšom teréne...
Nedávno kupoval traily od New Balance a boli o ničom, vravel, že sú strašne tvrdé... Sestra lyžuje aj behá súťažne má teraz Adidas Canadian a pochvaľuje si ich - tiež som ich chcel, ale peniaze nevyšli... Ináč sú aj výzorovo krásne...
ak hovorime o menej ako 50 km tyzdenne a to iba v zime, tak to ani nestoji za rec ..
najprv sa treba rozhybat, obut si co je poruke a potom vymyslat so somarinami..
Moje rady ?? Nemá žiadne, snáď len......vyhýbaj sa betónovým cestám alebo asfaltkám (po prechode z trávnatého povrchu na tvrdú cest po cca 5 minútach behu okamžite cítim slabú bolesť v kolenách. Pri behaní len po trávnatom povrchu som takú bolesť nezaregistroval ) .
ja behavam cca 30-40 km tyzdenne, na 100 % asfalt, len ak je vonku fakt spatne pocasie tak beziaci pas vo fitku .. aj chalani profici bezci od nas behavaju vacsinou na asfalte ..
nohy bolia skoro kazdeho, to je uplne normalne, hlavne v zaciatkoch, dobre tenisky a klbova vyziva trosku pomozu ale zase zazraky sa cakat nedaju
po asfalte sa snazim kratit krok a davat vacsiu kadenciu resp paty drzat tesne nad asfaltom potom je behanie po asfalte ok ale ako tu uz bolo pisane zmenim nahle teren z asfaltu na polnu cestu tak to citim na clenkoch resp kolenach okamzite po 5 min pobolievanie prestavam registrovat ....
aktive som behaval cca 3-4 mesiace a velmi ma to bavilo behal som 28-35km tyzdenne ale zacali ma naozaj velmi boliet kolena jedno z vnutornej druhe z vonkajsej strany dal som si pauzu pol roka a skusil to znovu ale uz z poriadnymi teniskami na dobrom povrchu ale bolest sa zacala objavovat znova tak som to radsej nenechal zajst do takeho extremu ako predtym kedy mi aj normalna chodza po prejdeni par desiatok metrov sposobovala velku bolest
lekaz mi behat zakazal a odporucil bike a plavanie ale behanie ma bavilo jednoznacne najviac ale navrat k nemu je uz asi nemozny
ferenc: nemyslím si, že treba obuť čo po ruke. Ja som teraz začal popri bajkovaní aj behať a obul som čo som mal po ruke (nebežecké Saucony) a nohy pekelne boleli, pretože podrážka bola tvrdá. No ale zatial nemám na nové takže musím vydržať - snáď na ježiška
Áno, je to veľmi individuálne. Treba brať do úvahy aj napr. to, čo človek po celý deň robí. Mal som prácu pri ktorej som denne sedel 9 hodím za PC a tak boli moje nohy vďačné keď som im dal potom zabrať pri behu...... A naopak, momentálne mám prácu kde som takmer nonstop na nohách a tak potom počas behu už fakt cítim únavu a pobolievanie celých nôh (nielen kolien