Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
To tiez nie je easy
Ved preto som spomenul aj zimnu seriu. To su take pekne preteky na honenie ega Potom ti chlapci nastupia do Majcichova a uz nemaju take pekne umiestnenie.
Dnes som nedodržal plán od Ivana, nakoľko sa blíži koniec roka a jedno z mojich predsavzatí na tento rok bolo ubehnúť polmaraton...ťažko sa odhadovali tempo, keďže viem ako na tom na ceste som, nakoniec sa to podarilo za 1:42.
Druhý obrázok prikladám z behu na 5km, kde sa mi podarilo po prvýkrát dostať pod 20minut. ĎAKUJEM IVAN 😀 Každopádne cítim, že tie behy sú celkom náročné a ako tu raz napísal Ivan, musím bežať len to co je naozaj v pláne, lebo každý meter zabehnutý rýchlejšie, pripadne navyše je na druhý deň teda riadne cítiť. Zasa nabehnem naspäť na tréning, aj keď skombinovať to bude náročné, keďže mi predĺzili termín Virtuálneho Garmin behu a v priebežných tabuľkách som na zemiakových umiestneniach, takže do tréningov musím zapojiť aj kopcove behy 😀
to máš dost, ja tohto roku 0,3 km, niekedy v lete som sa vybral že prebehnem aspoň 3 km ale po 300 metroch na ulici smerom k detskému domovu slon som prešiel do chôdze, nejak tažko mi bolo bežat tak som si dal chôdzou kolečko asi 50 minút, nejak som odvykol od behania
zatial 900 do konca chcem dat este 100 nech je to okruhle Ale objem nemozes porovnavat. niekomu staci tych 1000 na super cas, dalsi sa k nemu nepriblizi ani s 3000 km. Moj plan na buduci rok je 2000 km do oktobra . Pripravit sa na kosicky ,alebo frankfurtsky maraton a skusit bezat zase pod 2,45.Teda ak sa nieco pobezi
Ja tento rok zatiaľ 1942 km a 58 000 výškových, ak sa nič výnimočné nestane, tak by som to rád zaokrúhlil na 2000 km. Oveľa viac km ročne asi nedám, aj keď je pravda, že priemerná dĺžka behu prvé 3 - 4 mesiace bola okolo 8 km, teraz mám priemernú dĺžku okolo 12km. Budúci rok, ak teda budem rovnako často behať, teda okolo 190 behov ročne, by som chcel nabehať okolo 2500 km.
Ale ako tu už padlo, ťažko povedať koľko je ideál. Je asi rozdiel 1000 km v kopcoch a 1000 km na rovine (nechcem tu rozpútať zasa búrlivú debatu, preto nepíšem, čo je náročnejšie )
U mna takto. Krasne vidiet, kedy to flakam ci uz z lenivosti, alebo uprednostnovania trenazera, alebo zo zdravotnych dovodov Pre uplnost pridam aj plavo, kedze od vtedy som sa zacal venovat triatlonu a tak aj menej beham - tam to tiez ide so mnou dole vodou.
rastorb Na biku jazdim malo, tak to tu na bike fore ani nebudem prezentovat D Od zaciatku som behaval maratony for fun, takze 10tky ani nemal velmi odbehnute. Najlepsie mam par sekund okolo 40 min (neviem presne), polku za cca 1:28 a maraton za 3:11:17 z 2013, potom som este asi 2 roky behal maratony, no nemal lepsi cas, lebo vzdy prislo nejake zranenie, choroba,.. a potom som sa na to vyprdol a dal na triatlon.
v nedelu som si dal "long run" - 25km beh, pohodovym tempom tesne nad 5:10 km/h s priemernym tepom 136. Este mi do konca roka chyba 50 km k splneniu planovanej kilometraze 1300km. Na biku este 300 km a bude splnenych 12000km, naplavanych mam koli "hnusobe" len cca 120 km cize o polovicu menej ako minuly rok.
lakko si moj new hero ja mam kazdorocne velke predsavzatia ,ale maloco sa mi podari dodrzat. Ale dufam ze buduciorocne maraton zase blizko k osobaku a zvladnut ironmana padne
5,1 km/h je uz naozaj napohodu ale keby to bolo 5:10 min/km tak to je ina
Jasne mas pravdu, 25 km za 2:10 hod t.j. 5:12min/km Edis toho roku som mal cca 60 volnych dni bez treningov a cca tolko som mal aj dni s dvoma treningami. Po ranom plaveckom treningu cestou do prace (6:05 hod v bazene) a poobede este beh, alebo bike trening. Mam vsak tolerantnu manzelku, ktora sama beha. Robime v jednej firme, takze cestou z prace sa napr. zastavime na nasich bezeckych trasach v okoli Kosic a odbehneme si svoje treningy. Mame uz dospele "deti", takze toho casu mame dost. Jej tiez chyba zopar km do 1000 nabehanych km a 3000 km na biku uz prekrocila. Len synovia su IT-ckari, takze k sportu velmi neinklinuju.
Len synovia su IT-ckari, takze k sportu velmi neinklinuju.
Ja som tiež ITčkar a šport je jediné čo ma drží pri tej práci a vlastne pri živote Podľa mňa, to bez toho nejde...
A k téme, ja díky mojej šikovnosti som po prvej koronakríze dobicykloval - sa to zastavilo na 6000 km; takže ostalo veľa času na behaciu rehabilitáciu - takže prvýkrát mám nabehaných nad 2000 km. Plávanie sa neoplatí ani komentovať tento rok, keďže do neoprenu som sa ešte neodhodlal. Ale sere ma, že mi chýba 150m do 100 km
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ved preto som spomenul aj zimnu seriu. To su take pekne preteky na honenie ega
Druhý obrázok prikladám z behu na 5km, kde sa mi podarilo po prvýkrát dostať pod 20minut. ĎAKUJEM IVAN 😀 Každopádne cítim, že tie behy sú celkom náročné a ako tu raz napísal Ivan, musím bežať len to co je naozaj v pláne, lebo každý meter zabehnutý rýchlejšie, pripadne navyše je na druhý deň teda riadne cítiť. Zasa nabehnem naspäť na tréning, aj keď skombinovať to bude náročné, keďže mi predĺzili termín Virtuálneho Garmin behu a v priebežných tabuľkách som na zemiakových umiestneniach, takže do tréningov musím zapojiť aj kopcove behy 😀
behám už nejaký ten piatok, no nikdy mi nenapadlo, koľko km za rok je také optimálne množstvo. Koľko máte tento z rok nabehané?
Podľa Garminu 😁
Ale ako tu už padlo, ťažko povedať koľko je ideál. Je asi rozdiel 1000 km v kopcoch a 1000 km na rovine (nechcem tu rozpútať zasa búrlivú debatu, preto nepíšem, čo je náročnejšie
Lebo ja som najazdil cca 5000 km a mam pocit, ze som bol z domu stále preč.
Jasne mas pravdu, 25 km za 2:10 hod t.j. 5:12min/km
Edis toho roku som mal cca 60 volnych dni bez treningov a cca tolko som mal aj dni s dvoma treningami. Po ranom plaveckom treningu cestou do prace (6:05 hod v bazene) a poobede este beh, alebo bike trening. Mam vsak tolerantnu manzelku, ktora sama beha. Robime v jednej firme, takze cestou z prace sa napr. zastavime na nasich bezeckych trasach v okoli Kosic a odbehneme si svoje treningy. Mame uz dospele "deti", takze toho casu mame dost. Jej tiez chyba zopar km do 1000 nabehanych km a 3000 km na biku uz prekrocila. Len synovia su IT-ckari, takze k sportu velmi neinklinuju.
Ja som tiež ITčkar a šport je jediné čo ma drží pri tej práci a vlastne pri živote
A k téme, ja díky mojej šikovnosti som po prvej koronakríze dobicykloval - sa to zastavilo na 6000 km; takže ostalo veľa času na behaciu rehabilitáciu - takže prvýkrát mám nabehaných nad 2000 km. Plávanie sa neoplatí ani komentovať tento rok, keďže do neoprenu som sa ešte neodhodlal. Ale sere ma, že mi chýba 150m do 100 km