Az take druhorade nie su, kedze musia byt pohodlne a pocas behu ich nemozes vnimat. Dakedy som behal vyhradne po asfalte a tam bolo dost citit, ked som bezal vo vybuchanejsej (>800 km) topanke. Teraz beham len polne cesty a asfaltu je tam tak 40 %, takze mi je to jedno - stare topankly, co maju cez 1300 km su uplny standard a nemam s nimi ziadny problem. Napr mam este niekde topanky s GTX, v ktorych som dakedy zacinal behat. Boleli ma clenky, na nejaky tempovy
beh som nemohol ani pomysliet. Ked som ich vymenil sa iny model, tak zrazu sa mi behalo podstatne lepsie. Aj na drahu ked si obujem nieco ine, tak to citit a ten beh si tak neuzivam (nizsi sklon - tempovejsia). Takze nie je topanka ako topanka. Takze len treba vyskusat, neskor kupit nieco ine a zas len behat. Ked budes
behat pravidelne, tak aj tak budes mat niekolko parov topanok, ktore budes striedat (ja mam 8 parov, ktore vyuzivam

).
A ano..skus Altry - keby som nebol verny svojim znackam, tak bysom do toho siel - uz len kvoli peknej podrazke

Na makkom povrchu je v pohode aj topanka so slabsim tlmenim.