Tie som už pozeral ale toľko za ponožky nedám. Niečo osvedčené pod 30€ ? Podľa obrazkov sa to veľmi zle vyberá a čo sú lyžiarske tie bývajú často hrubsie
PS: teraz ani v tom Lidli ponožky nekupis
Ono tieto drahsie by mohli aj fungovat a aj byt odolne. Pravidlo to asi nie je, ale moje oblubene bridgedale naozaj vela vydrzia bez poskodenia ci odratia
Pouzivam IceBreaker merino. Top ponozka. Ak chces nie hrubu, teplu a suchu ponozku... pod 30€ asi nekupis. Na druhej strane ti tie ponozky vydrzia roky.
Ked uz ste nacali tuto temu... ake ponozky by ste doporucili na maximalne mozny odvod vlhkosti? Mne sa extremne potia nohy a v podstate kazdy vyjazd sa skonci pluzgierom.
Ked uz ste nacali tuto temu... ake ponozky by ste doporucili na maximalne mozny odvod vlhkosti? Mne sa extremne potia nohy a v podstate kazdy vyjazd sa skonci pluzgierom.
Neviem či v lyžiarkach pomôžu ponožky ktoré lepšie odvedú vlhkosť pretože tá vlhkosť sa nemá ako dostať ďalej von
Tie Icebreaker sa mi osvedcili na cely den v lyziarkach so suchou nohou
Ked menej slapem, ale som cely den vonku, tak pouzivam Nejake Merino ponozky hrubsie a tiez super. Neviem co budem robit, ked tieto ponozky umru... ?
A to sa dá ako? Vážne sa pýtam, mám rovnaký problém, keď sa po výlete prezúvam, tak ponožka je úplne mokrá. Počas turistiky sa to stáva v oveľa menšej miere.
tak moje skusenosti s ponozkami:
pouzivam uz len "drahe" ponozky, skoro vsetky su merino. Znacky: Icebreaker, Bridgedale (tie som mal ale len par x, cakaju v skrini na pouzitie), Lorpen (syntetika/merino), sensor (merino), Zajo (uz len 1 par z 2). Moje pouzitie je hlavne bezne, dennodenne pouzitie. Dokopy ~12 parov co nosim denne + dalsie nakupene "do zasoby"/sviatocne pouzitie na vylety daleko.
Icebreaker:
1x Ski (lyziarske ponozky), nem moc dobre - vydrz nie dobra - presvitaju na patach a to ich nosim malinko. Nedrzia moc na lytkach. Ski+ mozu byt lepsie, hlavne vdaka vacsiemu podielu umeliny. (manzelka svoje tusim uz davno predrala, ona chodi ale naboso, mozno uz dostala ski+ )
Hike (tusim lite - nizka verzia tesne nad clenky): nemam na ne zleho slova. Hike+ by som cakal ze budu este lepsie.
Hike nadclenkove, ale hrubsia/hruba verzia: na chodidle su citelne tensie, ale stale drzia (stale daaaleko od predratia). Nepouzivam ich ale az tak moc
bezecke/sport modely nizke: tiez nemam na ne co zle povedat.
rozne mestske modely: hrubsie nadclenkove (asi Lifestyle, alebo nejaky ich predchodca) su dost tesne, takze po celom dni sa noha neciti tak dobre. Tenucke, podclenkove (Cool-Lite?) uplne pohode
vseobecne - brat tie s vyssim podielom syntetiky, ak je syntetiky menej tak tie hrubsie ale tie sa "zoslapu" zo spodku chodidiel. Okrem lyziarskych, velmi dobra zivotnost. Prve som kupoval 5+ rokov dozadu asi. Najmladsie maju tiez niekolko rokov
Lorpen (modely netusim):
2x nejake syntetiky, 1x nejake merino nizke: uplne dobre ponozky, synteticke nosim snad 8 rokov, a akorat nad achylovkou uz presvitaju, stale ale drzia. Merinacke o nieco menej, ale tiez vyse 5r
Sensor:
2x nejake nadclenkove merino co som dostal k boxerkam: su tesnejsie, noha je po celom dni ako-kedy, niekedy unavena. Inak nemam na ne zle slovo. Maju <5r
Bridgedale:
komfortne uplne najlepsie. Par krat co som ich mal - pocitovo su velmi volne - ako rozgajdane lacne bavlnene ponozky, akorat ze tieto nepadali a dobre drzali na nohe. Ako ale vravim, pouzivam ich malinko
Zajo:
1 coolmax, 1 zimne (thermolite?): oboje boli relativne tenke, a oboje vydrzali hodne malo, az sa predrali na patach
Tieto ponozky (okrem bridgedale a zajo) nosievam ako normalne ponozky. Naposledy som vdaka tomu kupoval ponozky ?2r? dozadu, a aj to len preto ze "zlava vole", tak som zobral hlavne tie bridgedale na skusku/do zasoby. Priemerny vek odhadujem na 4+r. Mnozstvo parov je hlavne za to, aby sa nazbierali merino veci na pranie (predsa len 2-3 tricka, 1-2-3 pary ponoziek a pod je malo na zapratanie pracky po 1-2t). Myslimze v konecnom dosledku budu tieto drahe ponozky aj lacnejsie.
p.s.: vzdy pouzivam papuce/slapky, takze ked je predrata pata tak je to ponozkou.
Čaute chcel by som Vás porosiť o radu pripadne čo by ste odporučili. Mate tu niekto skúsenosti s viazaním Salomon Shift, Marker Duke PT alebo G3 Zed 12? Prvé dve sú hybrid viazka tretie techové. Jedna sa o to že zháňam freeride viazanie čo najlepšia cena a aby bolo čo najmenej problémové. Pripadne čo by ste odporucili. Dik
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak je to moc tak z lidla hocico tenke
PS: teraz ani v tom Lidli ponožky nekupis
https://www.zajo.net/sk/ponozky/heavy-outdoor-socks-long-magnet.p7427-13.html
Edit:
https://www.mall.sk/lyziarske-ponozky/icebreaker-mens-ski-light-otc-cabernet-l
Asi toto mam. Lepsie som este nemal. Dokonca lepsie ako Bridgedale a to je uz odvazne tvrdenie
Neviem či v lyžiarkach pomôžu ponožky ktoré lepšie odvedú vlhkosť pretože tá vlhkosť sa nemá ako dostať ďalej von
Ked menej slapem, ale som cely den vonku, tak pouzivam Nejake Merino ponozky hrubsie a tiez super. Neviem co budem robit, ked tieto ponozky umru... ?
ponozkami som myslel podkolienky....ssry, moja chyba.
pouzivam uz len "drahe" ponozky, skoro vsetky su merino. Znacky: Icebreaker, Bridgedale (tie som mal ale len par x, cakaju v skrini na pouzitie), Lorpen (syntetika/merino), sensor (merino), Zajo (uz len 1 par z 2). Moje pouzitie je hlavne bezne, dennodenne pouzitie. Dokopy ~12 parov co nosim denne + dalsie nakupene "do zasoby"/sviatocne pouzitie na vylety daleko.
Icebreaker:
1x Ski (lyziarske ponozky), nem moc dobre - vydrz nie dobra - presvitaju na patach a to ich nosim malinko. Nedrzia moc na lytkach. Ski+ mozu byt lepsie, hlavne vdaka vacsiemu podielu umeliny. (manzelka svoje tusim uz davno predrala, ona chodi ale naboso, mozno uz dostala ski+
Hike (tusim lite - nizka verzia tesne nad clenky): nemam na ne zleho slova. Hike+ by som cakal ze budu este lepsie.
Hike nadclenkove, ale hrubsia/hruba verzia: na chodidle su citelne tensie, ale stale drzia (stale daaaleko od predratia). Nepouzivam ich ale az tak moc
bezecke/sport modely nizke: tiez nemam na ne co zle povedat.
rozne mestske modely: hrubsie nadclenkove (asi Lifestyle, alebo nejaky ich predchodca) su dost tesne, takze po celom dni sa noha neciti tak dobre. Tenucke, podclenkove (Cool-Lite?) uplne pohode
vseobecne - brat tie s vyssim podielom syntetiky, ak je syntetiky menej tak tie hrubsie ale tie sa "zoslapu" zo spodku chodidiel. Okrem lyziarskych, velmi dobra zivotnost. Prve som kupoval 5+ rokov dozadu asi. Najmladsie maju tiez niekolko rokov
Lorpen (modely netusim):
2x nejake syntetiky, 1x nejake merino nizke: uplne dobre ponozky, synteticke nosim snad 8 rokov, a akorat nad achylovkou uz presvitaju, stale ale drzia. Merinacke o nieco menej, ale tiez vyse 5r
Sensor:
2x nejake nadclenkove merino co som dostal k boxerkam: su tesnejsie, noha je po celom dni ako-kedy, niekedy unavena. Inak nemam na ne zle slovo. Maju <5r
Bridgedale:
komfortne uplne najlepsie. Par krat co som ich mal - pocitovo su velmi volne - ako rozgajdane lacne bavlnene ponozky, akorat ze tieto nepadali a dobre drzali na nohe. Ako ale vravim, pouzivam ich malinko
Zajo:
1 coolmax, 1 zimne (thermolite?): oboje boli relativne tenke, a oboje vydrzali hodne malo, az sa predrali na patach
Tieto ponozky (okrem bridgedale a zajo) nosievam ako normalne ponozky. Naposledy som vdaka tomu kupoval ponozky ?2r? dozadu, a aj to len preto ze "zlava vole", tak som zobral hlavne tie bridgedale na skusku/do zasoby. Priemerny vek odhadujem na 4+r. Mnozstvo parov je hlavne za to, aby sa nazbierali merino veci na pranie (predsa len 2-3 tricka, 1-2-3 pary ponoziek a pod je malo na zapratanie pracky po 1-2t). Myslimze v konecnom dosledku budu tieto drahe ponozky aj lacnejsie.
p.s.: vzdy pouzivam papuce/slapky, takze ked je predrata pata tak je to ponozkou.
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/ponozky/podkolienky/podkolienky-force-athletic-pro-kompres-cierno-biele.html