Chápem, že ktoré sadnú lepšie, len tu možnosť vyskúšať momentálne nemám
strucne k tym tecnicam:
na 4 klipsovu lyziarku super vaha, prijemne vysoky komin s dobre utiahnutelnym hornym pasom, velmi slusny rozsah pohybu, blbuvzdorny lock system
uzsie kopyto, vhodnejsie na nizsi priehlavok... spolu s konstrukciou a nevyklapatelnym jazykom idu tazsie obut/vyzut (hlavne obut, ked je studena topanka)
makksi plast, hlavne v oblasti spicky to mam ozute od celusti viazania
120 flex je blbost, realne max 100, ak chces tvrdsiu topanku, bez vahania ist do top-modelu
Nedávno som tu riešil výber setu. Nakoniec som kúpil : scarpa f1, K2 wayback 88, marker alpinist 12 a pásy countour 100% moher. Stary set bol za deň predaný tak som spokojny, už počkať na víkend a hura na kopec.
Az taky blbuvzdorny nie je...v podmienke, ked ,,lepi sneh" a zaroven mrzne vie sa fajne ubit snehom ta hrazda a hacik nezapadne ako ma ked prepinas z walk do ski modu. Nie je to tragedia (je to opravitelne), ale sem tam sa to stane.
A tiez treba poistit skrutky zamykacieho systemu (2x4ks) nejakym lepidlom (npr. Loctite) proti samouvolneniu...
Inak skvela topanka aj na ,,velke" lyze.
Inak uvazujem do buducnosti zaobstarat si k mojmu freetouringovemu setu este jeden ski(race)touringovy. Lyze a viazko si vyselektujem sam, ale lyziarky si necham poradit. Videl som nedavno velke ohlasy na LaSportiva Solar.
Ma s nimi niekto skusenosti?
Ahojte, vedel by mi niekto pls poradiť či tieto lyže s viazkom sú eventuálne dobrá kúpa? Nakoľko do toho až tak veľmi nevidím, rád si nechám poradiť.. Lyžoval som ako decko, dlhšie som na tom nestál ale chcel by som si pre spestrenie kúpiť lyže. Mám 180 cm, bude tých 178 cm ok? Určenie - viac menej freeride.
Rišo, do lasportivy najskôr vlož nohu, či ju vôbec zmestíš až potom uvažuj a čítaj recenzie. Som nejaké onehdá skúšal a to neviem pre koho ich robia Každopádne na takéto použitie ako druhý set sú podľa mňa ťažké zbytočne.
@andrey 300 € je za tak stare lyze dost....myslim,ze su to tieto : https://www.snowmagazine.com/ski-gear/skis/scott-pure
Pozri komu su urcene ,ci pre zaciatocnika si trufas + neviem kolko vazis,ale pozri aj rozsah nastavenia viazania,ci ti 4 - 10 DIN staci...(do 100kg)....tak 200€ max,aj to by muselo byt viazanie po kontrole v servise,ci vsetko funguje...inac,ak si dlho nelyzoval,tak zacinat zrovna s freeridom je dost velky " naklad"...drzim palce!
ja mam len 87kg a din10 mi už začína byť na hrane , ked úu lyžiarky v pinoch kusok zodrane a pružiny už kusok povolili,
už sa mi stalo že na ladovom mi vyplo lyžu na špičke,
a to nerobím žiadny FR .. ďalšie viazko určite 12ku...nech je tam kúsok rezerva
presne to som chcel vediet, vdaka vonmil. Jo, su to trosku starsie lyze, tiez sa mi to zdalo trosku moc € ale radsej sa opytam. Skratene povedane, zhanam co najlacnejsie a najlepsie vyuzitelne lyze do vikendu ?♂️? nepotrpim si, ked sa podari budem rad lebo bude sranda, ked nie nevadi. Din poznam, pre moje potreby bude 10 vpoho, mam tak 75 kg, pytal som sa na konkretne tieto lyze preto, lebo myslim ze tie dynafit st2 su dobre viazka a ci by sa to oplatilo za tie 3 stovky. Co som teraz pozeral na bazosi vacsinou su tam starsie ramove viazania (aj ked nezatracujem vobec) no viem ze dynafit je kvalitka. Vdaka za rady aj tebe zihadlo, verim ti, ze piny v tvojich lyziarkach su vydrate (kedze si chodis “len tak” na obedik vyslapnut kopec) ??
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...ja viem... dalsi mudrlant,co neodpovedal na otazku... ale fit (to ako ti lyziarka sedi na tvojej nohe) je velmi dolezity
inak jazdim tecnicu zero G a nestazujem sa
Dost ho na nete vychvaluju, kupis ho napr tu:https://www.sport-conrad.com/en/products/fritschi/vipec-evo-12-inkl-stopper.html
strucne k tym tecnicam:
na 4 klipsovu lyziarku super vaha, prijemne vysoky komin s dobre utiahnutelnym hornym pasom, velmi slusny rozsah pohybu, blbuvzdorny lock system
uzsie kopyto, vhodnejsie na nizsi priehlavok... spolu s konstrukciou a nevyklapatelnym jazykom idu tazsie obut/vyzut (hlavne obut, ked je studena topanka)
makksi plast, hlavne v oblasti spicky to mam ozute od celusti viazania
120 flex je blbost, realne max 100, ak chces tvrdsiu topanku, bez vahania ist do top-modelu
edit: vyzeraju super (subjektivne)
Dost ho na nete vychvaluju, kupis ho napr tu:https://www.sport-conrad.com/en/products/fritschi/vipec-evo-12-inkl-stopper.html
Az taky blbuvzdorny nie je...v podmienke, ked ,,lepi sneh" a zaroven mrzne vie sa fajne ubit snehom ta hrazda a hacik nezapadne ako ma ked prepinas z walk do ski modu. Nie je to tragedia (je to opravitelne), ale sem tam sa to stane.
A tiez treba poistit skrutky zamykacieho systemu (2x4ks) nejakym lepidlom (npr. Loctite) proti samouvolneniu...
Inak skvela topanka aj na ,,velke" lyze.
Ma s nimi niekto skusenosti?
Ďakujem za radu.
https://sport.bazos.sk/inzerat/121291228/skialpove-freeridove-lyze-scott.php
Pozri komu su urcene ,ci pre zaciatocnika si trufas + neviem kolko vazis,ale pozri aj rozsah nastavenia viazania,ci ti 4 - 10 DIN staci...(do 100kg)....tak 200€ max,aj to by muselo byt viazanie po kontrole v servise,ci vsetko funguje...inac,ak si dlho nelyzoval,tak zacinat zrovna s freeridom je dost velky " naklad"...drzim palce!
už sa mi stalo že na ladovom mi vyplo lyžu na špičke,
a to nerobím žiadny FR