Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Aktualne aj v 1400m na kubinke prší
My sme dnes vybehli na Lysec a uz bolo citit oteplenie, aj sneh uz bol tazsi. Ale celkovo fajn den. Boli sme tam prvykrat. Hore sme sli po modrej a dolu klasika po zltej. Parkovali sme ako je Chata Lysec.
Ahojte, nejaka rychla rada na co pozor pri kupe bazarovych lyzi, pasov, viazania, atd.? Pripadne ake parametre zvolit a comu sa vyhnut? So skialpom zacinam. Lyziarky kupim zrejme Dynafit OneU od znameho za symbolicku cenu takze to by bolo vyriesene. Novu vybavu zatial kupovat nechcem, ceny su extremne. Mam 184cm a cca 80kg. Dakujem
Dnes s veducou a svagrom vo fatričke.pocasie na 1, snehy na 5.hruba skrupina.zatial nieje nosna.zajtra mozno ak to hlbsie premrzne.
Velmi tazke lyzovanie.obcas to na kúskoch povolilo do mokroty
17.6km,1680vm
Chopok. Na Krupovej mlieko, hore slniečko.
Dnes Priečne sedlo v smere Malá Studená Dolina -> Veľká Studená Dolina a Skalnaté Pleso v super počasí - slnečno, teplo a prakticky bez vetra.
Ráno v Smokovci ešte hmla, hranica inverzie bola niekde na úrovni Zamkovského chaty. V samotnej MSD snehu dosť málo (Veľký Hang sa stále stúpa letnou cestou) zato ale celkom kvalitného, hlavne vo vyšších polohách. Hore do Priečneho sedla to v pohode šlo bez mačiek i bez cepína, výlez zo zatieneného žľabu do slnečného sedla pôsobil ako prechod zo zimy do jari 🙂 Na strane VSD v najvyššej časti už trochu ťažší, vodnatejší sneh (daň za ten jarný pocit 🙂) no v strednej časti absolútna paráda, nižšie potom hľadanie cesty pomedzi kamene. Turistický chodník a Húpačky v solídnom stave. Spojnica Zamkovského chata - Skalnaté pleso má snehu dosť, zjazdovky do Tatranskej Lomnice pred zotmením už tradične kvalitne rozlyžované. Každopádne, pekný deň za mnou.
Vcera sme sa presli z Liptovskej Teplicky cez Pansku holu na Andrejcovu a spat. Nadherna zimna turistika. Na Andrejcovej je v zime servis - kapustnica aj nieco ine.
Z Panskej hole su nadherne vyhlady na Tatry. Aj nizke aj vysoke.
Druhý weekendový deň som strávil opäť v Malej Studenej Doline, tentokrát som otočil Baranie sedlo. V sobotu som sa asi horšie pozeral, Veľkým Hangom ma to totiž pustilo oboma smermi zimnou cestou, aj keď smerom dole trochu inak, než zvyknem chodiť bežne, keď je viac snehu. Vyrážal som neskôr, takže začiatok MSD bol už v tieni, zato hore v Kotline 5 Spišských plies bolo toľko svetla a odrazových plôch, že bežné slnečné okuliare už boli na limite, kľudne by sa "uživila" aj kategória 4... Záver do sedla totálne "rozdupaný," krajom sa to ale dalo celkom komfortne zlyžovať. A aj zjazd Veľkým Hangom napriek mojim miernym obavám úplne bezproblémový.
Ahojte, šiel niekto v posledných dňoch na Chatu pri Zelenom plese a späť na skialpoch? Dá sa ísť na lyžiach až dole bez obáv z kamienkov?
Caute, otazka - lyzovali ste niekto v poslednych dnoch tatranske lokality, o ktorych sa verejne nerozprava? :D to jest hlavne severne orientacie... ci vobec dava zmysel nad tym premyslat.
za mňa včera ZT zo severu dobré, kôra len do 1600, na pásoch komfortne až na vrchol, sneh ideál aj na vážnejšie veci, zhutnený súdržný
ano už aj salatinske Ypsilonky zjazdné
Krasa co tu davate.
Frajerka si kupila novy set, tak v sobotu poobede (Malino cez Medvediu cestu na lyziach priamo z ubytka) a v nedelu cez den (Ziarska chata) potestovala a dnes sa uz na lyze nepostavila kvoli otlakom :D Hadam sme uz prisli na pricinu, tak po zahojeni pojdeme testovat niekam opat.
Kedze som ju niekde musel nechat a kamos byva v DK, tak sme dnes zvolili Kubinsku holu/Mincol, na ktory sme vysli z lavej strany po modrej TZT, nasledne kombinaciou nejakych cesticiek s vyslapanou stopou a preslapanim vlastnej stopy cez les, az sme sa pripojili na cervenu TZT smerujucu zo Zazrivej. Snehu dost, len miestami je to riadne tvrde. Z Mincolu uz bolo treba ist rychlo dole, lebo ton hlasu mojej priatelky nevyzaroval mnoho pozitivnej energie :) Neskory obed to ale napravil...
Našli ste cestu domacich cez kľučik...👍tiez tadial často chodím
Vidim, ze so zenami to mame viaceri vesele 😀 ta moja je aktualne pred porodom. Na lyze sa dostane az buducu zimu, tak ja vzdy s malou dusickou a tichym hlaskom oznamujem, ze idem s kamosom niekam slapat 😀. Inak otlaky su potvora riadna. Ja som mal prve skialp lyziarky zlu velkost, ked som kupil o cislo mensiu vsetko sa vyriesilo a otlaky uz nie su.
tak to môj synátor mal šťastie ... na prvom výšlape žiadne otlaky ... ale zato ma obvinil, že som mu naschvál dal staré pásy, ktoré sa mu šmýkali aj keď urobil všetko správne :P
Kúpil som skialp výbavu a chystám sa na svoj prvý výšľap, čo by ste odporučili na liptove a kde je to aktuálne so snehom ako tak v pohode? Skúsenosti zo zjazdoviek a bežiek mám. Rád by som šiel v nedeľu niečo turistického výšľapového charakteru, lesy, lúky..