Množstvo výškových metrov, veľa prašanu, rozbitý terén, zjazdovky či vrtochy počasia. Tieto produkty ma minulú lyžiarsku sezónu rozhodne nesklamali.

Zimná sezóna 2021/2022 lyžovaniu skutočne priala. Pod tým myslím skialp, skitouring, skimo a všetky ďalšie populárne termíny. V mojom prípade je najlepším vyjadrením zrejme lyžovanie za pomoci vlastných síl . Niekedy nahodím kombinézu, vezmem ľahučké lyže a búcham výškové metre, inokedy je odmenou len samotný zjazd a užívam si výhody oveľa viac univerzálnej výbavy – no a väčšinou ide o nejakú kombináciu.

Aj v rámci obsahu sme priniesli pomerne pestrý mix výstupov, ako príklad mi napadá hneď trojica. Dali sme si 2000 výškových v Žiarskej doline, ukázali sme si tipy, ako si viac užiť lyžovanie v hlbokom snehu a nechýbal Everesting vo voľnom teréne, teda 9000 výškových metrov pod 17 hodín. Pre mňa veľmi zaujímavým (a poučným) bolo rovnako porovnanie lyží v rámci jedného kopca, kde sa mi trochu viac otvorili oči v rámci toho, akú úlohu hrá samotná hmotnosť lyží.

Pri všetkom sa používala výbava, pričom samozrejme spolupracujeme s rôznymi značkami. Ale rozhodne nie som typ, čo bude niečo používať len z toho dôvodu, že ide o dobrý marketing . Veci, ktoré používam, mi musia rovnako sedieť a splniť moje nároky, ktoré pri tej porcii hodín na lyžiach rozhodne nie sú malé. Počas minulej sezóny sa vyskytlo viacero kúskov, ktoré ma nesklamali a ktoré s čistým svedomím odporučím. S jednou extra výnimkou, ktorá mi prišla zaujímavá a schopná v podstate už pri prvom dotyku. Ale viac už v samotnom videu.


Opäť dodám, že o všetkom rozhodujú aj moje preferencie či stavba tela. Preto sa snažíme v rámci MTHIKER shopu neustále rozširovať ponuku, aby si na svoje prišiel naozaj každý. A najmä vďaka vám v tom môžeme aj naďalej pokračovať.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Časté chyby pri pohybe vo voľnom teréne

Video: Časté chyby pri pohybe vo voľnom teréne

Pohyb v horách a najmä vo voľnom teréne mimo strediská so sebou vždy prináša určité riziko. Ktoré sú možno najčastejšie chyby vedúce k jeho výraznému zvýšeniu?
Ako vyzeral freeridový kurz na Molltaleri?

Ako vyzeral freeridový kurz na Molltaleri?

Poď sa s nami pozrieť, ako vyzeral náš freeridový kurz, ktorý sme organizovali v spolupráci so Summit Academy na rakúskom Molltaleri.
Video: Výbava na zimnú turistiku

Video: Výbava na zimnú turistiku

Dbáš počas zimnej turistiky na bezpečnosť? Tieto kúsky by ti v batohu nemali chýbať.
keyboard_arrow_up