Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Všetci nedočkavo čakáme na babie leto a ideálne podmienky na jesenné preteky plné farieb okolitej prírody. Zároveň sa blíži aj koniec bežeckej sezóny a my sme si pre teba nachystali tie najväčšie skvosty, ktoré sa uskutočnia v októbri.

1. 10. 2022 - Nízke Tatry - Jarabský polmaratón

Hneď na začiatku mesiaca ťa preverí Jarabský polmaratón s parametrami skyrace. Na trati dlhej viac ako 21 kilometrov nastúpaš okolo 1 200 výškových metrov, a to nie je všetko. Celý pretek sa bude odohrávať v nádhernom horskom prostredí. Pôjde sa od chaty Jarabá u Číka, pokračuje sa výbehom Kumštovou dolinou a občerstvovačka ťa bude čakať na Chate M. R. Štefánika pod Ďumbierom. Krásnym, možno už aj zasneženým, hrebeňom Nízkych Tatier zbehneš naspäť na Čertovicu. Všetky dôležité informácie nájdeš na ich facebookovej stránke.

Zdroj: FB Hornonitrianska bežecká liga

2. 10. 2022 - Košice - Medzinárodný maratón mieru (MMM)

Jeden z najvýznamnejších maratónov na Slovensku sa bude odohrávať práve v Košiciach. MMM má svoju dlhoročnú tradíciu. Je to už 99. ročník tohto významného podujatia. Najstarší maratón v Európe dokázal udržať svoju kontinuitu aj počas pandemických rokov. Oproti minulému roku, keď sa maratónu zúčastnilo 7 000 bežcov, tento rok očakávajú organizátori silnejšiu účasť. Ak chceš zažiť tú najäčšiu pretekovú atmosféru, tu nesmieš chýbať. Pripravené sú štyri kategórie tratí: 1. maratón má 42,195 km, 2. polmaratón má 21,095 km, 3. inline a handbike má 20 km. Štafetové behy si môžeš rozdeliť medzi štyroch pretekárov. Všetky dôležité informácie nájdeš na stránke organizátora.

Zdroj: kosicemarathon.com

8. 10. 2022 - Nízke Tatry - Andrejcová Vertikal

Nabehaný objem a výškové metre zúročíš na záverečných pretekoch tohto ročníka Horehronskej Trailovej Ligy Andrejcová Vertikal – beh do vrchu. Vybehneš si 800 výškových metrov na vrchol kopca Andrejcová, na ktorom sa môžeš pokochať jedným z najkrajších výhľadov na Vysoké Tatry. Vyhodnotenie preteku sa bude konať na útulni Andrejcová, kde si môžeš vychutnať občerstvenie a super atmosféru. Bude sa vyhlasovať aj celkové umiestnenie v treťom ročníku Horehronskej Trailovej Ligy. Viac informácií nájdeš na ich facebookovej stránke.

FB Hornonitrianska bežecká liga

8. 10. 2022 -Súľov - Beh Súľovskými skalami

Už 6. ročník behu v nádhernom prostredí jesenne sfarbených Súľovských skál, skvelá športová atmosféra a nielen to. Môžeš sa stretnúť s patrónkou GARMIN Behu Súľovskými skalami, skvelou športovkyňou, držiteľkou 3 zlatých a 3 strieborných olympijských medailí a majsterkou sveta v biatlone – Anastáziou Kuzminovou, ktorá sa ho aj aktívne zúčastní. Čakajú ťa 3 rôzne trasy: najdlhšia 17 km s prevýšením 850 výškových metrov, stredná vzdialenosť 10 km a 500 výškových metrov a najkratšia v podaní 6,7 km a 200 výškových metrov. Kompletný popis trás a propozície nájdeš na tomto odkaze.

Zdroj: FB Beh Súľovskými skalami

15. 10. 2022 - Vysoké Tatry - Memoriál Jozefa Psotku

Už 37. ročník tohto významného podujatia pod záštitou Slovenského horolezeckého spolku JAMES a Tatranskej horskej služby sa bude konať po 2 rokoch pauzy vo Vysokých Tatrách. Pripravené sú dve trate, no ani jedna nie je ľahká. Pod názvom BASIC to bude v okolí Furkotskej doliny a Kriváňa. Dĺžka je 26 km a 1 800 výškových metrov. Trať EXTREME je pre ozajstných fajnšmekrov v podaní 37 km a viac ako 2 500 výškových metrov. Preverí aj tých najskúsenejších bežcov. Centrum diania bude situované v okolí areálu bežeckého lyžovania na Štrbskom plese. Všetko dôležité nájdeš v propozíciách na ich oficiálnej stránke.

Zdroj: psotkovmemorial.sk


15. 10. 2022 - Pieniny - Pieninská stopa

V ten istý deň o kúsok ďalej, v malebnom Pieninskom národnom parku, ktorý očarí nejedného bežca či turistu, bude pretekový turistický pochod. Dychvyrážajúca plavba na tradičných drevených pltiach na rieke Dunajec, turistika na Tri koruny, najväčší prírodný kaňon, Červený kláštor, ale i kultúra a tradície spojené s prírodou ponúkajú nezabudnuteľné chvíle v každom ročnom období. Cieľom tejto turistickej akcie je predstaviť krásu Pienin a odkryť tento prírodný klenot očiam návštevníkov aktívneho pohybu v prírode. Pripravené majú tri turistické pochody (trate) od 10 km do 30 km a pre najzdatnejších turistov majú pripravenú až 50 km trať s viac ako 1 800 výškovými metrami. Kompletné propozície nájdeš na tomto linku.

Zdrój: FB Pieninská stopa

22. 10. 2022 - Margecany- Ružínska desiatka

Nezabudli sme ani na premiérové preteky, a to bude práve prvý ročník bežeckých pretekov okolo Ružína pod záštitou obce Jaklovce. Beží sa cestný okruh so spoločným štartom pre 5 km a 10 km, po obrátke späť tou istou trasou. Prevýšenie na 10 km trati je 53 metrov, na 5 km trati je 45 metrov. Stále je kde vytiahnuť cestné topánky a poriadne si zatrénovať, napríklad aj na tomto preteku. Takmer celý čas sa bude bežať okolo Hornádu a registrovať sa môžeš priamo na tomto linku.


23. 10. 2022 - Malé Karpaty - Račiansky kros

Si z okolia Bratislavy a máš pobehané Malé Karpaty krížom-krážom? Račiansky kros ťa preverí. Na 5. ročníku sú pre teba pripravené dve trate. Prvá má 5,2 km s prevýšením 460 metrov a druhá má 8,8 km s prevýšením 320 metrov. Nebudú chýbať detské behy pre rôzne vekové kategórie. Predškolákov bude čakať 100 metrov, 1. stupeň zase 200 metrov a 2. stupeň 400 metrov. Viac informácií a možnosť registrácie nájdeš na ich webovej stránke.


Zdroj: FB Račiansky krosZdroj: FB Račiansky kros

Toto samozrejme nie je všetko, ak ti tu chýbajú preteky, ktoré by tu mali byť, lebo sú tvojmu srdcu milé, neváhaj a podeľ sa s nami na outdoor@mtbiker.sk. Vidíme sa v teréne.

Zdroj titulnej fotky: jmphoto
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
Pozvánka: November plný farieb

Pozvánka: November plný farieb

Čo môže byť krajšie ako preteky pomedzi farebné lístie plné jesenných tónov novembra? Poďme sa spolu pozrieť, kam si môžeš ísť zapretekať.
Test: Vybehni bez limitov s topánkami inov-8 Trailfly

Test: Vybehni bez limitov s topánkami inov-8 Trailfly

Model Trailfly G 270 V2 naplnil moje očakávania o širokých a zároveň pevných a stabilných trailových teniskách.
keyboard_arrow_up