2-dňový freeride kurz s MTHIKER – Chopok

Prinášame ti ďalší freeridový kurz u nás na Slovensku, v stredisku Jasná Nízke Tatry.

Po úspešnom freeridovom kurze na Molltaleri sme sa v spolupráci so Summit academy rozhodli zorganizovať ešte jeden, a to priamo u nás na Slovensku. Poďme sa spolu pozrieť, čo nás bude čakať.

Kedy?

Kurz sa bude konať 9. - 10. 3. 2024 (sobota a nedeľa).

Pre koho je kurz určený?

Samozrejme, nie je to pre začiatočníkov na lyžiach. Kurz je určený pre ľudí, ktorí vedia lyžovať na zjazdovke tak, že majú svoje lyže pod kontrolou, no vo voľnom teréne je to už problém. Predsa len, výšľap pri skialpovej túre trvá 80 % času a zjazd len 20 %, možno aj menej. Človek parádny zjazd natrénuje ťažšie.

freeride kurzfreeride kurz s mthiker

Ak teda si pokročilý lyžiar/ka na zjazdovke, chceš sa zlepšiť v technike a rád/a by si si zalyžoval/a ďalej od zjazdoviek, podľa podmienok aj v žľaboch a zaujímavých terénoch, ktoré na Chopku chalani zo Summit Academy veľmi dobre poznajú, poď s nami.

Ak máš absolvovaný základný lavínový kurz, je to veľká výhoda, lebo na tomto kurze sa sústredíme čisto na lyžovanie. Lavínovú problematiku budeme aplikovať len vo vzťahu k aktuálnym podmienkam a k bezpečnosti konkrétnych zjazdov.

Akú výbavu ti treba?

No predsa takú, ako keď štandardne ideš na nejaký skialpový či freeridový výjazd. Pre istotu ti to ale zhnieme do detailov. Potrebuješ vlastné pevné skialpinistické, freetouringové alebo zjazdové lyžiarky. Tiež dostatok teplého oblečenia na aktívny pohyb v zimných zimných horách, ako teplé ponožky a spodné termoprádlo.

Vrchná stredná vrstva, nepremokavé vrchné nohavice. Nepremokavá hardshell bunda a zatepľovacia bunda. Lyžiarska alebo skialp prilba s certifikátom na lyžovanie s lyžiarskymi okuliarmi. Rukavice tenké aj hrubé. Nabitá čelovka pre prípad neskorého návratu alebo núdzovej situácie. Voľnočasové oblečenie a hygienické potreby pre pobyt na hoteli. Nezabudni ani na lekárničku a vlastné lieky, ktoré potrebuješ ty sám/a.

Máš pocit, že sme na niečo zabudli? Nie, nezabudli. Lyže, palice a batoh ti vieme požičať.

freeride kurz s mthikerfreeride kurz

Nemáš komplet výbavu? Otestuj špičkové vybavenie zadarmo

Práve tu máš výnimočnú možnosť požičať si freeridové a freetouringové vybavenie.
Môžeš si vyskúšať lavínovú výbavu ORTOVOX (sondy, lopaty, lavínové vyhľadávače, batohy a lavínové batohy) či freeride a freetouring lyže od značky Black Crows. Všetky lyže sú na skialp viazaniach od značky Fritschi Swiss a s pásmi od značky Kohla Tirol. Mačky, cepíny, sedacie úväzky a karabíny sú od značky Climbing Technology. Zapožičanie prebieha prostredníctvom dotazníka, ktorý vyplníš pri prihlásení sa na kurz.


Aký program ťa čaká?

Intenzívne nabité dni sme rozkúskovali na detailný program, v ktorom budeš mať jasno ešte predtým, ako do Jasnej prídeš.

Sobota

  • Ráno o 8:00 sa vidíme na recepcii na Hoteli Liptov, kde sa ubytujeme a zoberieme si skipasy. Následne si rozhodíme materiál, ktorý si si zvolil u nás na požičanie.
  • Na svahu nás čaká rozohriatie a rozcvičenie. Potom sadneme na lanovky, rozlyžujeme sa a zároveň sa rozdelíme do 6-členných družstiev.
  • Počas dňa si vyskúšame rôzny terén, orientácie a popri tom sa budeme stále venovať analýze jazdy jednotlivých účastníkov. Nebudú chýbať špeciálne cvičenia a videozáznam.
  • Večer si na Hoteli Liptov zrekapitulujeme deň a retrospektívne sa budeme venovať detailnej analýze jazdy každého účastníka z videa. Pokiaľ nám zvýši čas, odprezentujeme si rôzne zaujímavé témy - plánovanie dňa, základy bezpečného zjazdu, servis lyží, alebo krátku prednášku o lavínovej prevencii.

Nedeľa

  • Po raňajkách sa povenujeme individuálnemu coachingu, kde si sfeedbackujeme techniku a povieme si aj to, ako ju vylepšiť. Zároveň si popíšeme chyby z videa a svahu a definujeme si, ako ich eliminovať.
  • Na poludnie budeme podľa úrovne jednotlivých skupín hľadať náročnejšie zjazdy. Lyžovať a trénovať budeme do 15:30.
  • Na záver sa presunieme na hotel Liptov, kde si vyhodnotíme kurz, pozbierame požičané veci a rozlúčime sa.

freeride kurz

Koľko ťa kurz vyjde?

Freeride kurz - 140 €
Ubytovanie s polpenziou a skipassom na 2 dni - 80,50 €


Cena kurzu neobsahuje poplatok za ubytovanie, ale vďaka výhodnej ponuke od TMR môžete už za 80,50 € získať ubytovanie s polpenziou na Hoteli Liptov a k tomu dvojdňový skipas. Ubytovanie bude na 4-posteľových izbách s polpenziou (večera + raňajky). O záväznú rezerváciu ubytovania zažiadaš v dotazníku počas registrácie na kurz. Pokyny k platbe ubytovania a k získaniu skipasu ti prídu na tvoj kontaktný e-mail po registrácii a vyplnení dotazníka.

Cenová ponuka platí len na danú kombináciu ubytovanie + skipas. Ak už máš sezónku, bohužiaľ nie je možné získať skipas navyše. Stále však môžeš využiť nami rezervovanú kapacitu ubytovania na Hoteli Liptov. V prípade záujmu to zaznač v dotazníku pri registrácii.

freeride kurz s mthiker

Ako získaš skipas v rámci výhodnej ponuky od TMR?

Ak už máš svoje gopass konto a vlastnú gopass kartu, prines si ju so sebou a v sobotu ráno vám ju nabije personál na recepcii Hotela Liptov.

Ak nemáš svoje gopass konto, vytvor si ho hneď po registrácii na kurz. V sobotu ráno na recepcii Hotela Liptov ho budeš potrebovať, aby ti personál vydal gopass kartu (za poplatok 2 €) s nabitým skipasom na 2 dni.

REGISTRUJ SA TU.
Registrácia je možná do 7. 3. 2024

freeride kurzfreeride kurz s mthiker

Ak si nevieš predstaviť, ako takýto kurz prebieha a zaujíma ťa, ako bolo na poslednom MTHIKER freeridovom kurze, pozri si naše video.

Chceš tento kurz niekomu darovať?

Ak chceš tento kurz darovať, objednaj si ho na svojom účte. V poznámke k objednávke uveď, že ide o darček. Potom v dotazníku vyplň údaje o osobe, pre ktorú je kurz určený.
Zdroj fotografií: Summit Academy
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Ako vyzeral freeridový kurz na Molltaleri?

Ako vyzeral freeridový kurz na Molltaleri?

Poď sa s nami pozrieť, ako vyzeral náš freeridový kurz, ktorý sme organizovali v spolupráci so Summit Academy na rakúskom Molltaleri.
Záverečná SNOW SHOW testovačka - Roháče Spálená

Záverečná SNOW SHOW testovačka - Roháče Spálená

SNOW SHOW sa už tento víkend, 9. a 10. marca, presúva za zimou do Západných Tatier do lyžiarskeho strediska Roháče Spálená.
3 000 výškových v tatranských klasikách – príprava na Bokami

3 000 výškových v tatranských klasikách – príprava na Bokami

Jedna zdokumentovaná a poctivá túra ako test, skúsenosti s výbavou, prvé preteky aj nečakaný odvoz vrtuľníkom. Odohralo sa toho dosť, ale v článku sa všetko dozviete.
keyboard_arrow_up