Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Zajtra uz nenabeham nic, tak prispejem tymi mojimi amaterskymi cislami V ramci zimnej pripravy zatial od 20.10. do 23.12. v snahe udrzania vykonnosti do jari odbehanych 16 behov/9,5hod co dalo 99km( jeden krat pas bez km). K tomu by som este mohol pridat 7x rychlu chodzu cez ktoru som sa k tomu dopracoval, resp. ked sa nedalo behat-5,7hod a 37,2km. Nato ze beh neoblubujem a musel som sa do toho popri cviceni nutit celkom spokojnost Tak nech vam to v novom roku beha a nech je aspon tato tema inspiraciou behat aj nadalej
Dudo, tak to vam gratulujem, take pocasie na preteku vie vzdy potesit
Ivan - 23:12, dufal som v lepsi cas.. asi velkym vplyvom bol vianocny beh v Lucenci, ktory mi vysiel nad ocakavania, dnes to proste neslo
Dobrý výkon. V Strážskom si bežal ? Takmer rovnaká dlžka trate tiež po rovine. Zverenec tam šiel kiláky po 2:57 min./km. Výsledný čas 19:24 min. Ale nie tento rok.
diki. po 2.57 si neviem ani 1km predstavit bezat) v strazskom som bezal len 2018, laborecku 10tku v marci. odtial mam stale platny osobak na 10tku (35:10), lebo odtvedy som poriadnu rovinatu certifikovanu desinu nikde nebezal, aj ked vykonnost je uz o trosku lepsia.
Povodne som tiez chcel ist na silvestrovske mosty, len v BB. Ale nakoniec vyhrala rodinna aktivita. Inak nato ze beham od polky augusta tak mam odbehanych cez 500 km. Ja viem pre bezca je to jeden az dva mesiace ale pre mna to je nieco co uz asi nezopakujem, kedze po navrate do prace uz asi nebudem mat 3-4 krat tyzdenne bike alebo beh
Beháva tu niekto vo fivefingeroch? Celkom sa mi páči tá myšlienka, len či to nebudú vyhodené peniaze. Behávam len čisto po lúkach a lesoch. Vďaka
Ahoj. Ja som behával vo fivefingersoch. A veľa. Bol som príliš ovplynený knihou Born To Run. Aj 2x maratón, aj na tú dobu rýchly polmaratón (vo fivefingersoch zrýchlenie o 15 min!). Ale: časom som si vypracoval zápal achiloviek pri úpone na kosť na päte. Musel som potom chodiť na celkom nákladné terapie rázovou vlnou s neistým výsledkom. Naštasie pomohli. Je veľmi dôležité trénovať techniku behu. Ak ju máš dobrú, môžeš behať aj v kanadoch (ako Zátopek) aj bosý. A si v pohode, zdravý a rýchly zároveň. Ak máš zlú techniku, tak skôr či neskôr si privodíš zranenie. Ak beháš po lúkach a lesoch, tak fivefingery sú dobrá vec. Skôr ale model Spyridon ako Bikila, ci Eso. Nerovný mäkký povrch na lúke a v lese pôsobí pri tenkej podrážke blahodárne, masážne. Len sa zopakujem - nepreháňať. A dávať pozor na trčiace korienky zo zeme . A ešte jedna dôležitá vec: Na FiveFIngery treba nabiehať postupne. Našiel som svojho času na nete nejaký manuál (nedodržiaval som ho, ale je dobrý ). K VFF v krabici na ich škodu nebol. Tým pádom amíci, ktorí si povyrábali podobné zranenia ako ja, podojili firmu Vibram o slušné milióny. Ak ten manuál niekde nájdem, postnem ti ho.
Záver: Choď do toho
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... tak SNR
na silvestrovskom v PO bolo neprijemne chladno, vietor tomu tiez nepomahal
na silvestrovskom v PO bolo neprijemne chladno, vietor tomu tiez nepomahal
Bežal si v Prešove ? Aký si mal čas ?
Ivan - 23:12, dufal som v lepsi cas.. asi velkym vplyvom bol vianocny beh v Lucenci, ktory mi vysiel nad ocakavania, dnes to proste neslo
Ahoj. Ja som behával vo fivefingersoch. A veľa. Bol som príliš ovplynený knihou Born To Run. Aj 2x maratón, aj na tú dobu rýchly polmaratón (vo fivefingersoch zrýchlenie o 15 min!). Ale: časom som si vypracoval zápal achiloviek pri úpone na kosť na päte. Musel som potom chodiť na celkom nákladné terapie rázovou vlnou s neistým výsledkom. Naštasie pomohli. Je veľmi dôležité trénovať techniku behu. Ak ju máš dobrú, môžeš behať aj v kanadoch (ako Zátopek) aj bosý. A si v pohode, zdravý a rýchly zároveň. Ak máš zlú techniku, tak skôr či neskôr si privodíš zranenie. Ak beháš po lúkach a lesoch, tak fivefingery sú dobrá vec. Skôr ale model Spyridon ako Bikila, ci Eso. Nerovný mäkký povrch na lúke a v lese pôsobí pri tenkej podrážke blahodárne, masážne. Len sa zopakujem - nepreháňať. A dávať pozor na trčiace korienky zo zeme
Záver: Choď do toho