Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Inak, ja mam skoro polku km do/z prace alebo s detmi a dost odbehaneho mi tiez robil synator na biku tempara inak by som ani tych vyse 300 hodin nedal do sportu
Mne tento rok vyrazne ovplyvnilo bikovanie posunutie pracovnej doby kvoli kvoli projektom, krore sa stale tahali po veceroch a tak nebol cas na bike klasicky o 17tej. Samozrejme pred pracou sa neviem donutit ist na bike - radsej vetram hlavu po praci. Ale snad buduci rok to uz bude lepsie.
Nemala klesajúci profil. Začiatok aj koniec tréningu bol na rovnakom mieste takže počet nastúpaných a sklesaných metrov je rovnaký. Trasa vedie okolo rieky, celkové prevýšenie nebolo veľké. Celkový čas ovplyvnila negatívne /nebola úplná rovina + 3 obrátky/ asi o 1 až 2 sekundy na každom kilometri - oproti úplnej rovine bez zastavení na obrátkach. Tréning je podobný ako tvoj len zameraný na päťku a desiatku /pri jeho rýchlostných schopnostiach z toho zabehne aj slušnú 1 500-ku/ takže má všetko rýchlejšie a bude sa mu takýto napr. dnešný tréning na úrovni ANP skracovať až v apríli na 10 km pace 3:38 min. na km, okrem toho ešte trojky a dvojky špeciálne /pretekové/ tempo pace 3:30 min/km a 500 - ky tempovú rýchlosť + 100-ky max. rýchlosť. Celkový objem bude menší ako na polku. Tréningy sú na preteky od 1500 metrov do 10 000 na dráhe na slovenské rekordy v kategórii + umiestnenia do tretieho miesta na ME.
co pozeram ako behaju chalani v okoli tak behat 4:00 a mierne pod sa da relativne "lahko" ked clovek trenuje systematicky, takze nejaky ohureny z toho nie som. viem ze asi o ide o toho starsieho pana, no to sa tiez da treningom obvzlast ked behava dlhe roky
Našiel som starý tréningový denník. MMM kosice 2,39 (polmaraton1.14)natrénované 750km beh , 3700km cestak. Dva týždne potom 5km v Dulove za 15,26. Trénoval som len dlhšie behy (10- 15km) a fartleky
Ivan, chýba mi tam tlak vzduchu , tažko teda posúdiť ten výkon
Tlak celkom dobrý 1015 hPa, teplota +4 stupne, bez snehu a aj dobrá váha 65 kilo. Minule v sobotu bolo na tréningu počasie horšie. -7 stupňov a po snehu 10 km za 32:42 min. pace 3:16 min. na km
Mňa udivuje, že v dnešnej dobe, kedy existujú športové appky, programy, stránky, Excel, dokonalé hodinky... a k tomu rôzne štatistiky, ktoré sa samé vyhodnocujú, porovnávajú atď., ty píšeš tréningy takto na papier ?
Pokiaľ tomu dobre rozumiem, digitálne záznamy sú z behov Ivanovho zverenca, a akékoľvek záznamy písané rukou sú Ivanove vlastné behy z deväťdesiatych rokov. Ivan niekde spomínal, že momentálne nebeháva.
Tak tomuto rozumiete chlapci asi len vy dvaja Bavili sa tu o tréningu jedného pána a jeho časoch, chválil jeho a do toho príde čas z 1996, ktorý nie je jeho. Asi nie som jediná, ktorá to tak pochopila, že na tom papieri sú časy zverenca. Minule tu Ivan tiež uverejnil časy z papiera a tie boli podľa Ivana zverencove. Tak ja som z toho jeleň chlapci 🙈 Strana 90 napríklad 😉
Pokojné sviatky prajem aj ja 😉
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to super , že sa človek dokáže prinútiť takto o seba starať .
Behať do práce je super , tiež som mal chvíľu takú prácu .5 km tam a čím neskôr z domu tým rýchlejšie tempo 😁.
Trať mala viac klesajúci profil, do akej miery ovplyvnila celkový čas
Tlak celkom dobrý 1015 hPa, teplota +4 stupne, bez snehu a aj dobrá váha 65 kilo. Minule v sobotu bolo na tréningu počasie horšie. -7 stupňov a po snehu 10 km za 32:42 min. pace 3:16 min. na km
Nebolo to minule ?
Piny. Písanie rukou neni nič protizákonné.
ty beťár, ja tu vysvetľujem tvoje všeobjímajúce chápanie času, kde dve desaťročia sú kvapka v mori, a ty mi ani nepoďakuješ. To sú teda Vianoce😂😂
Pokojné sviatky prajem aj ja 😉