Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Ano, na turistiku este ok, ale beh je privelmi intenzivny. Skus naozaj najst vhodne ponozky, ci uz merino alebo aj nepremokave. Ale tak pockajme co ini odporucia, toto je len moja skusenost
Keďže mám bežeckých tenisiek viac, tak mám aj gtx. Využívam ich iba v ozaj špecifických podmienkach. Napríklad rozpustajuci sa sneh, mrholenie... Inak v drvivej väčšine obyčajné cestné, behám spravidla iba terén.
Bezci aj cez zimu behaju v nie Goretexovych teniskach. Ja som behal tiez. Nikdy mi nebola zima aj ked mi premokli. Pri behu mi vzdy bolo teplo na chodidla a ked som siel dlhsiu trasu mi aj uschli. V Goretex teniskach si zavaris nohy a v konecnom dosledku ti tam naskace voda okolo clenov tak ci tak.
To je moj nazor a skusenosti, mozno maju chalani inu.
zavidim vam tym co ich neoziabu nohy:))) mne je pod nulu v tych gel12 zima, su prilis derave. kazdopadne odskusanie merino ponoziek bude lacnejsie. nejaky tipy co vydrzia viac ako dva mesiace?
KINGofFAILS a aky pocit prevlada na tej nohe, ked tam je ta nepremokava ponozka? Je to nejak citelne rozdielne ako normalne ponozky? Resp. clovek vie, ze "vonku" je mokro, len to proste neprenikne na kozu?
A to v tých nepremok topánkach behávate aj v teréne v zime?
Normálne sa pýtam, lebo ja behávam len v horách, a väčšina mojich zimných behov vyzerá asi nejak takto. Doteraz som bol naučený v zime len v goretexových, začiatkom tohto roka mi posledné doslúžili, a chystám sa kupovať nové, tak sa pýtam.
Posledné roky veľmi v Karpatoch nemrzne, skôr býva takto mokro
Jednoznačne odporučit boty sa nedá, treba skúšať. Vidím na fotke, že máš Salomony tak, keď ti sedí strih tak niečo od nich.(Speedcross 6 Gore-Tex. UltraGlide 2 Gore-Tex, SenseRide 5 Gore-tex) Na môj vkus sú dosť úzke, prešiel som na The North Face a tie mi sedia veľmi dobre, a s technologiou Futurelight sa nemusíš báť ťažkých podmienok.
Ja som to zle napísal. Mal som napísať "beháte v zime v NIE NEPREMOKAVÝCH?", moja chyba, sorry
Na fotke sú práve GTX Speedcrossy, ktoré som mal už troje na zimu, a teda rozmýšľam či nekúpiť obyčajnú verziu, bez GTX.
nikde neviem najst priedusnost gore ktora je pouzita v topankach, nechce sa mi verit ze je horsia ako 10k udavanych pri ponozkach. netvrdim ze nemate pravdu, najma ak to mate odskusane. preto som sa pytal na skusenosti:)
Mam bundu Ferrino ktora ma udavanu hodnotu paropriepustnosti 20 000 a ked som v nej cez silne vetre a kose behaval bola z vnutra mokra, boty budu s goráčom na totalku mokre a este viac ked v nich behas v dazdi alebo snehu. Kazdy nech si to ale vyskusa az tomu uveri ?
V zime behávam v normálnych teniskách a merino ponožkách z Dekáča. Kľudne skáčem do kaluží zo snehom, hocikedy po členky vo vode. Nejaké GTX nemá zmysel IMHO riešiť, je to drahšie, membrána dlho nevydrží, noha sa aj tak spotí, čiže máš mokro zvnútra. Moja skúsenosť je, že sa treba celoročne otužovať a hodinový beh v zime s mokrými nohami ti potom nemôže ublížiť. Skôr by som si dával pozor na pľuzgiere.
Mam bundu Ferrino ktora ma udavanu hodnotu paropriepustnosti 20 000 a ked som v nej cez silne vetre a kose behaval bola z vnutra mokra, boty budu s goráčom na totalku mokre a este viac ked v nich behas v dazdi alebo snehu. Kazdy nech si to ale vyskusa az tomu uveri ?
20k je na turistiku, nie na aktivity ako beh. preto mi nejde do hlavy odporucanie ponoziek namiesto membrany v topankach.
na skialp mam gore-active shell bundu a ked makam do svahu tak sa “spoti” z vnutra aj ta…
ta bundicka je tenka, je hlavne proti vetru. nie je samozrejme primarne urcena na beh, ale posluzi lebo mi v nej nebola zima. ja som len narazal na tie gore-tex tenisky ze tie su tiez skor na turistiku ako na beh, niekomu ale mozno vyhovuju, ved inac by sa asi nevyrabali.
Otec sa zúčastnil UTMB Mont Blanc v Chamonix trailovej akcie. Na 100 km trati 1. v kat. 60-64. Inak parádna akcia, kopa ľudí, na štarte najdlhšej trate, 170 km, atmosféra ako na futbale... Rovnako aj v cieli všetkých kategórií v Chamonix... Sobota poobede budú finišovať 170 km... https://live.utmb.world/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To je moj nazor a skusenosti, mozno maju chalani inu.
Ak už niečo, skúsil by som nepremokavé ponožky. Mám tiež jedny a som spokojný.
https://www.nepremokave.sk/nepremokave-ponozky/
Ak už niečo, skúsil by som nepremokavé ponožky. Mám tiež jedny a som spokojný.
https://www.nepremokave.sk/nepremokave-ponozky/
A neskúšal si ich aj v daždi pri bicyklovaní ?
https://www.nepremokave.sk/nepremokave-ponozky/nepremokave-ponozky-dexshell-coolvent/
Normálne sa pýtam, lebo ja behávam len v horách, a väčšina mojich zimných behov vyzerá asi nejak takto. Doteraz som bol naučený v zime len v goretexových, začiatkom tohto roka mi posledné doslúžili, a chystám sa kupovať nové, tak sa pýtam.
Posledné roky veľmi v Karpatoch nemrzne, skôr býva takto mokro
Na fotke sú práve GTX Speedcrossy, ktoré som mal už troje na zimu, a teda rozmýšľam či nekúpiť obyčajnú verziu, bez GTX.
20k je na turistiku, nie na aktivity ako beh. preto mi nejde do hlavy odporucanie ponoziek namiesto membrany v topankach.
na skialp mam gore-active shell bundu a ked makam do svahu tak sa “spoti” z vnutra aj ta…
https://live.utmb.world/