Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Povodne som nad maratonom nerozmyslal ,ale vseci na okoli sa tam chystaju koli tomu 100mu rocniku, tak tam planjem ist aj ja . 3 mesiace som sa trapil zo stehnom a pred 5 dnami som vyvrtol clenok, takze km urcite chybaju. Cas neplanujem ,ale tento rok som nabehal okolo 350km a najazdil 2500km, z toho by cas 3:15 mohol byt.
Plánuješ alebo už máš naplánované? Lebo štartovné je už niekoľko mesiacov vypredané.
Neviete, kde v Petržalke abl blízkom okolí by som našiel vhodné schody na trenovanie? Teraz ma napada akurat Luzny most.
Vyborne su schody v Horskom parku, eventualne ta spojka od elektrickoveho tunelu hore na Mudronovu (dost strme). Potom dalej hore je ulicka, ktora ma schody az dole (miestami prerusene ulicami) na palisady. Je to dost dlhe. Viem, neni to v Petrzke, ale zas neni to az tak daleko, ale tak odvezies sa k Zoske , odtial dojdes k tej ulicke a vybehnes az hore a odtial kusok je Horsky park, a tam mozes tocit schody , dole zbehnes serpentinamy vedla.
Vyborne su schody v Horskom parku, eventualne ta spojka od elektrickoveho tunelu hore na Mudronovu (dost strme). Potom dalej hore je ulicka, ktora ma schody az dole (miestami prerusene ulicami) na palisady. Je to dost dlhe. Viem, neni to v Petrzke, ale zas neni to az tak daleko, ale tak odvezies sa k Zoske , odtial dojdes k tej ulicke a vybehnes az hore a odtial kusok je Horsky park, a tam mozes tocit schody , dole zbehnes serpentinamy vedla.
Horsky Park poznám, ale je to kus. Ale tie na Mudroňovu som nepoznal. Vyskúšam,dik.
kafe planoval som , dnes som prave nato klikal a neni som jediny kto je prekvapeny ,ze je to vypredane Zatial som sa tam vzdy prihlasovla priamo na mieste ,ale ocividne oblubenost maratonu od cias mojej poslednej ucasti stupla lakko Cisto atleticku minulost nemam, robil a robim duatlony obcas aj triatlon. Naposledy Trencianske Teplice tuto nedelu. Prvi beh 5km za 18 a drobne, bolo to prepalene ,zvysok som sa len trapil.
Ja sa chystám na svoj prvý maratón. Mal som ambiciózny plán, že skúsim 3.30h, ale 4h budú asi reálnejšie. Od januára cca 200 km mesačne. Polmaratón by som 5:00/km tempom momentálne dokázal dať, ale celý bude lepšie rozbehnúť pomalšie na istotu 5:40/km a uvidím ako sa budem cítiť v druhom kole.
....planoval som , dnes som prave nato klikal a neni som jediny kto je prekvapeny ,ze je to vypredane...
Maraton je vypredany od marca !!! Uprednostnili maratoncov voci polmaratoncom. Po ine roky behalo maraton nieco viac ako 1500 ludi toho roku vraj cez 5000. Vsetkych startujucich vcetne firemnych behov a deti (bezia v sobotu) bude cca 17 000. cisty neviem ci dobre rozmyslas, lebo tempo 5:40 v prvej polovici ti uz nedava velku rezervu na spomalenie v druhej polovici. A ver mi, ze v druhom kolecku s velkou pravdepodobnostou spomalis. Ak chces dobehnut do ciela za 4 hod, druhu polovicu budes musiet zabehnut max tempom 5:46. Ak si schopny polmaraton odbehnut tempom 5:00 a mas nabehane take objemy (200km/mesiac), tak podla mna maraton mozes zacat bezat kludne na 5:15-5:20 so spomalenim v druhej polovici na 5:30-5:40 a dostanes sa s prehladom pod 4 hodiny. Moj prvy maraton v 2019 som bezal do 31 km tempom 5:04, prva polka za cca 1:47 hod a potom som uz pozvolna spomaloval na vysledne cielove tempo 5:12. Zabehol som cas 3:39:56, cize druhu polku za 1:52 hod. Tak drzim palce a po maratone napis aku si zvolit taktiku a ci ti vysla.
5:40 je práveže tempo ktoré by som mal vedieť udržať bez spomalenia. Vychádza mi taktika z pár pretekov ktoré som absolvoval, že dokážem posledné km ešte zrýchliť, takže sa na to spolieham. 😁
Maratónci neboli pri registrácii nijak uprednostnení, prihlásiť sa dalo od začiatku na 1/2 aj maratón, len o maratón bol násobne väčší záujem.
Čudujem sa ľuďom ktorí sú prekvapení, že 100. ročník sa vypredal za 3 mesiace. Ani iné ročníky neboli otvorené tak dlho aby sa dalo týždeň pred štartom prihlásiť.
dlhe behy t.j. polmaratony az po maratony beham zasadne v elastickom obleceni najlepsie v kompresnom. Len raz som behal cca 25 km trening v klasickich bezeckych trenirkach a osuchali mi vnutornu stranu stehien. Nikdy viac. Na beh pouzivam Nike Dri-FIT ADV AeroSwift copyrighti1.t4s.cz i1.t4s.cz ktore maju aj vnutorne spodne pradlo, ale najradsej beham v 2XU Compression Shortscopyright2xu.de 2xu.de tie nosim na ostro
Ja napríklad len obyčajné Nike kraťasy voľné a boxerky lacné 🤪 kvalitnejšie boxerky len na 25+km behy dávam no ja napríklad týmto som problém nemal...okrem leta, tam sa mi cca 2x stalo že nechtiac som si nadmieru prečistili ale pol dňa pred telkou vo voľnych boxerkach bolo postačujúce na 80%regeneraciu a na ďalší deň som znova bežal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Plánuješ alebo už máš naplánované? Lebo štartovné je už niekoľko mesiacov vypredané.
Horsky Park poznám, ale je to kus. Ale tie na Mudroňovu som nepoznal. Vyskúšam,dik.
Maraton je vypredany od marca !!! Uprednostnili maratoncov voci polmaratoncom. Po ine roky behalo maraton nieco viac ako 1500 ludi toho roku vraj cez 5000. Vsetkych startujucich vcetne firemnych behov a deti (bezia v sobotu) bude cca 17 000. cisty neviem ci dobre rozmyslas, lebo tempo 5:40 v prvej polovici ti uz nedava velku rezervu na spomalenie v druhej polovici. A ver mi, ze v druhom kolecku s velkou pravdepodobnostou spomalis. Ak chces dobehnut do ciela za 4 hod, druhu polovicu budes musiet zabehnut max tempom 5:46. Ak si schopny polmaraton odbehnut tempom 5:00 a mas nabehane take objemy (200km/mesiac), tak podla mna maraton mozes zacat bezat kludne na 5:15-5:20 so spomalenim v druhej polovici na 5:30-5:40 a dostanes sa s prehladom pod 4 hodiny. Moj prvy maraton v 2019 som bezal do 31 km tempom 5:04, prva polka za cca 1:47 hod a potom som uz pozvolna spomaloval na vysledne cielove tempo 5:12. Zabehol som cas 3:39:56, cize druhu polku za 1:52 hod. Tak drzim palce a po maratone napis aku si zvolit taktiku a ci ti vysla.
Maratónci neboli pri registrácii nijak uprednostnení, prihlásiť sa dalo od začiatku na 1/2 aj maratón, len o maratón bol násobne väčší záujem.
Čudujem sa ľuďom ktorí sú prekvapení, že 100. ročník sa vypredal za 3 mesiace. Ani iné ročníky neboli otvorené tak dlho aby sa dalo týždeň pred štartom prihlásiť.
Vlani mužský, tento rok ženský
ale ak by som mal problém tak by som to riešil ani nie tak špeci boxerkami ako skôr obtiahnutou druhou vrstvou
Mám doma aj Karpos, aj Dynafit, ale tieto mi sedia najviac. Teraz skúšam kompresné kratasy zo 4f a vyzerajú tiež super.
Čo sa týka spodného prádla Dynafit aj Klimatex majú svoje spodné prádlo a je super.