Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
v poslednej casti su velmi zaujimave informacie aj pre rodicov, napr.:
„V různých populacích se ukazuje stejný vzorec: rané zapojení do programů na podporu sportovních talentů zvyšuje juniorskou výkonnost, ale snižuje dlouhodobou seniorskou výkonnost.“
alebo:
„Ve všech severských zemích platí pravidla zakazující specializaci na konkrétní sport s cílem elitního rozvoje před dosažením třinácti let,“ píše se v ní. „Dětský sport by měl zdůrazňovat radost a hru, často s účastí na více než jednom odvětví. Raná specializace jednak odporuje těmto hodnotám, ale nedokáže ani odhalit budoucí potenciál sportovců. Na severu je rozšířený názor, že talenty se lépe odhalují ve vyšším věku.“
Mydlim že Nóri,ale aj jeden Čech písal,že ak je niekto v juniorskom veku špička, tak ako senior uz stagnuje a neposuva sa,nenapreduje... neviem ci som to presne napísal,ale nejako takto to bolo
Ja sa už druhý rok rozhúpavam na tieto bone-conduct slúchadlá ale neviem ako je to s hlasitosťou. Je rozdiel to počúvať niekde pri prechádzke alebo vo fitku a je rozdiel to počúvať pri jazde na bicykli keď viac počuť konštantne prúdiaci vzduch.
mozem Ta ubezpecit,uplna pohoda,sice pouzivam SHOKZ SWIM PRO MP3/BT kvoli plavaniu,ale na bajku su super.Uz 10r dozadu som rozmyslal,ze kebyze vymyslia nieco taketo. Pre plavanie je to pre mna strasna pomocka,kedze plavam 3-5km treningy
Cez víkend som sa opäť zúčastnil na sérií Behaj lesmi - Čičmany - 20km - 720m+. Priznám sa, že poslednú dobu nemám priestor trénovať, tak ako by som chcel, nakoľko očakávame prírastok do rodiny a prerábam chalupu, tak som tam nešiel s veľkými očakávaniami. Aby toho nebolo málo, v stredu pred pretekmi som absolvoval dentálnu hygienu a opuchli mi horné zuby, takže až do soboty rána som ani netušil, či vlastne niekam pôjdem. Celý pretek trápenka, kopce som musel kráčať, nohy ako z kameňa od prvého kilometra. Ale aj taký je beh.
Čas 1:41 hod, tempo 5:02 min./km, GAP 4:25. Umiestnenie 20/270.
No tvoje kilometrove tempove priemery vobec nenasvedcuju, ze by si "chodil". Ved tempo 6:05-6:19 min/km je pre nas smrtelnikov uplne normalne, pokial sa jedna o trailovy beh. Chcel by som mat nohy z kamena a bezat avg tempo 5:02min/km pri 700 vyskovych metroch
Môže to pôsobiť "rýchlo", ale chýba tam pace na druhej polke. Tam bol aj 9 min/km. Hlavne v porovnaní s prvými, kde víťaz mal priemerku cca 4 min/km (čas 1:22) a druhý mal 4:14 min/km. (čas 1:25).
ja som mal chvilu nutenu pauzu kvoli mojej bezeckej neskusenosti (hluposti ) a cely plan sa teda rozpadol. ale minuly tyzden sa podaril na moje pomery relativne slusny trening - 15x400m @ 3:45 a 1:30 pauza medzi. je pravdepodobne ze to nevyzeralo ako vo videu vyssie ale bavilo ma to. co ma zarazilo bola to "rozkyvana" kadencia. to som fakt necakal.
telekom night run o necele dva tyzdne tak uvidime co to da a neda... net time to beat 45:35...
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Zverenec (61 rokov) predvčerom v rámci prípravy na M-SR v cestnom behu absolvoval tréning na rovine. 10 km ANP, bpm bez hrudného pásu 153 (odpovedá cca bpm 173 s hrudným pásom). Včera prišli nové Adidas Adizero Evo 1 na preteky. 144 g pri veľkosti č. 44 za 500 euro. Predvčerajšia desiatka na dráhe za 37:21 min. odpovedá času 29:53 min. bežca do 34 rokov (po zohľadnení veku WMA koeficientom).
dufam, ze adidasky boli vyrobene vo vysokej nadmorskej vyske, kedze ty, ivan, stale pises, ze vsetky vykony su bez vysokohorskych sustredeni, tak snad aspon tenisky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nejake typy aby "to" vyzeralo podobne?
https://www.irozhlas.cz/sport/atletika/atletika-trenink-mladez-medaile-atleticky-svaz-jan-koutnik_2508070600_jab?_gl=1
v poslednej casti su velmi zaujimave informacie aj pre rodicov, napr.:
„V různých populacích se ukazuje stejný vzorec: rané zapojení do programů na podporu sportovních talentů zvyšuje juniorskou výkonnost, ale snižuje dlouhodobou seniorskou výkonnost.“
alebo:
„Ve všech severských zemích platí pravidla zakazující specializaci na konkrétní sport s cílem elitního rozvoje před dosažením třinácti let,“ píše se v ní. „Dětský sport by měl zdůrazňovat radost a hru, často s účastí na více než jednom odvětví. Raná specializace jednak odporuje těmto hodnotám, ale nedokáže ani odhalit budoucí potenciál sportovců. Na severu je rozšířený názor, že talenty se lépe odhalují ve vyšším věku.“
este zaujimave porovnanie SK/CZ atletiky
MS U20 2024- CR 2/2/2 SR 0/0/0
ME U23 2025- CR 2/1/0 SR 0/0/1
ME U20 2025- CR 3/0/6 SR 0/0/0
Cez víkend som sa opäť zúčastnil na sérií Behaj lesmi - Čičmany - 20km - 720m+. Priznám sa, že poslednú dobu nemám priestor trénovať, tak ako by som chcel, nakoľko očakávame prírastok do rodiny a prerábam chalupu, tak som tam nešiel s veľkými očakávaniami. Aby toho nebolo málo, v stredu pred pretekmi som absolvoval dentálnu hygienu a opuchli mi horné zuby, takže až do soboty rána som ani netušil, či vlastne niekam pôjdem. Celý pretek trápenka, kopce som musel kráčať, nohy ako z kameňa od prvého kilometra. Ale aj taký je beh.
Čas 1:41 hod, tempo 5:02 min./km, GAP 4:25. Umiestnenie 20/270.
telekom night run o necele dva tyzdne tak uvidime co to da a neda... net time to beat 45:35...
Blahoželám, podarilo sa aj s veľkou rezervou
WMA koeficienty:
https://world-masters-athletics.org/wp-content/uploads/2023/02/2023-WMA-Appendix-B.pdf
Marli a inač jak ? sa ti pačia nove profi adidasy ? keby si ich mal v ruke by si nechapal ake sú ľahké, a aká neohybná karbonová podrážka