Zdravim,
tento rok a minuly rok som bol parkrat na skialpe a velmi sa mi to zapacilo. Vybavu si stale poziciavam a vacsinou to vyjde tak ze vzdy niekde inde (nie vzdy maju volne, nie vzdy ideme na to iste miesto) a trochu ma to uz prestava bavit to riesit, rozohdol som sa kupit si vlastnu vybavu.
Samozrejme som pogooglil zopar stranok s radami, kazdopadne niektore info stale neviem najst. Som pomerne neskuseny lyziar, pre ktoreho je aj modra zjazdovka dostatocna vyzva. Preto skialpujem len po zjazdovkach - kazdopadne dufam ze rokmi sa zlepsim .
Rad by som si kupil dobru vybavu ktora mi vydrzi dlho a nebudem ju chciet po 2 rokoch menit. Taktiez by som chcel vybavu novu.
Neviem ci je to mozne ale rad by som ich vyuzival aj na zjazd, ked napr. pojdeme kdesi na tyzdnovu lyzovacku .
S prihladnutim na vyssie uvedene fakty:
Ake siroke lyze by som si mal zadovazit, alebo na co prihliadat? Pozeral som sa na Dynafit Speedfit 84.
Pozeram sa aj po dobrej vahe, kazdopadne som cital ze lahke lyze pre neskusenych az tak neodporucaju - co na to hovorite? Neviem co presne naozaj znamena lahke .
Pocas pozicaivania som vyskusal obidva typy viazani tech (TLT) aj netech (Diamir) a teda ovela vaic sa mi pozdavali tech - ci uz materialmi ale aj pouzivanim.
Ako lyziarky som si vyhladit Dynafit TLT Speedfit - kazdopadne pisu ze su zamerane na zjazdovky, neveim ci to znamena ze ak niekedy v buducnosti by som chcel ist mimo tak by som mal problem, alebo len ze existuju na to aj lepsie .
Tak včera som skoro mohol byť v demoláciách
A poučenie do budúcnosti podoťahovať skrutky na botách
Ešte že som nestratil aj pracku ale iba skrutku
Už aj opravené
eaten
Ujasni si najprv, ci chces robit skialp alebo skifit. Vela ludi zacina na zjazdovkach, ale neskor sa snazi dostat do volneho terenu. Ak take ambicie nemas, tak nema vyznam robit kompromisy a lepsie zadovazit vybavu vhodnu na skifit.
Teda nehnat sa za nizkou hmotnostou (tym skor ak slapes sam a nemusis sa za nikym nahanat). Lyze skor uzsie, kludne vybrat nejaky allmoutain model, aby sisi uzil aj zjazd. Konkretne Dynafity maju strasne tenke hrany, na zjazdovkach treba brusit a tie by si zachvilu zodral. Viazanie by som bral radsej ramove, je bezpecnejsie, jednoduchsie sa obuva (pochopis ked budes 15x denne triafat na lyzovacke), maju vacsi sklon podopreria paty a nieje tak atraktivne pre zlodejov. Tiez lacne techy vacsinou nemaju brzdu a nad tym ani neuvazuj!
Lyziarky moc neporadim, na mna robia iba jeden model
lukas6s8p
No zrejme neviem co znamenaju pojmy, kazdopadne chcem najprv chodit po/popri zjadzdovkach a zlyzovat po upravenom svahu. Mozno casom ked sa zlepsim v lyzovani by som chcel chodit aj nieco co nie je upravene (napr. Trangoska - Dumbier). Mam kamosov aj v rodine ludi ktori robia skialp tak by som sa chcel k nim pridat a tak.
O zjazdovke som skor hovoril tak, aby som si nemusel navyse k tomu kupovat este zjazdove lyze kedze s tymto pocitam ako s vacsou investiciou . A mas nejake typy na lyze ktore by boli vhodne ked nie dynafit?
A co je bezpecnejsie na ramovom viazani? Ja ztoho co som videl tak mi prislo krehkejsie (boli tam len plasty) a tiez sa mi horsie riadilo (zvysovala pata) ako na TLT. Bez brzdy samozrejme neuvazujem a tiez nechcem na to mzase az tak velmi setrit - aj ked neveim co je primerana cena za TLT viazanie.
Zdravim,
tento rok a minuly rok som bol parkrat na skialpe a velmi sa mi to zapacilo. ... Za kazde rady velmi pekne dakujem.
Ahoj, za mňa tak stručne, že teda techu sa nemusíš báť ani pri lyžovaní na zjazdovke v zmysle "vlekujem sa s rodinou" a rovnako skialpové lyžiarky sú vhodné na lyžovanie po zjazdovke - tam je dôležité aby ti sedeli aj teda tvarom aj typovo. Frajer sa lyžuje na Scarpa Maestrale RS, ja som ich mala no práve kvôli výšlapom a prechodu na ľahší set som ich vymenila za subtílnejší model v ktorom sa mi lyžuje napodiv dobre aj po zjazdovke, Fischer Travers, v Dynafit lyžiarkach som nestála ale tu hlavne kúp to, čo ti sadne na nohu a budeš mať z tvrdosti lyžiarky pocit, že ti vyhovuje. lyžiarka sa radí ťažko, každému sedí iné.
Prečo ti ale píšem - lebo lyže mám tento rok presne tie, ktoré si si vyhliadol a musím povedať (čo aj chlapec tam kde som chcela namontovať viazko a aj chlap z horskej ktorý ich mal na nohách a spýtala som sa ho na názor na ne) - veľmi dobrá voľba! A naozaj, na skialp super, na zjazdovku tiež, dokonca držia aj vo vyšších rýchlostiach na zľadovatelej zjazdovke, aj na vyfúkanom hrebeni v pohode a krásne točia aj na menčestri, v mäkkom snehu a aj mimo zjazdoviek. Na to, že sú také ľahučké som prekvapená ako "s pocitom istoty" sa mi na nich jazdí. Práve uvažujem, že predám moje druhé - ťažšie široké lyže, lebo som na nich bola zatiaľ za zimu raz. A ďalšia výhoda je, že keď ich musím prenášať ručne/na batohu, tak ani neviem že niečo nesiem. Pre mňa neoceniteľné.
fixska
Dakujem za odpoved. Tie lyze sa mi pozdavaju akurat ma teraz trosku vystrasilo co mi napisal lukas6s8p ohladom toho ze sa rychlo zoderu. Co to pre mna znamena, ako casto ich treba brusit alebo co treba s nimi robit. #neskusenylyziar
Neni zač, tu vidíme krásny príklad protichodných názorov na jednu vec z čoho teda vyplýva, že aj tak na to, s čím budeš spokojný prídeš asi až sám na základe skúseností. Ja ich mám len túto sezónu tie lyže, čiže na opotrebenie neviem reagovať, zatiaľ som nezaznamenala žiadne a hrany sú fit a to teda bolo ľadovo pár krát a používam ich myslím, že dosť, teda ako klasicky pracujúci a víkendujpci jedinec ja viem zatiaľ zhodnotiť len ako sa na nich lyžuje a teda mne dobre. Inak frajer má Nordica Enforcer a na tom viazko Vipec a tiež sa na nich vlekuje aj skialpuje popri zjazdovke ale aj mimo zjazdoviek už tento rok - lyžuje druhú zimu, naučil sa rýchlo, lyže mu vyhovoujú, že sú ťažké mu nevadí, naopak, neliatajú mu tak pri technike začiatočníka .... čiže asi aj tu platí - koľko ľudí, toľko chutí. Ale teda ešte neopáčil ľahšiu lyžu tak asi nevie porovnať. Ty si spravil dobre, že si si požičiaval a už máš viacero skúseností, čiže asi zhodnotiť čo ti asi vyhovuje vieš. Inak keby som nešla do tých Dynafitov, moja ďalšia voľba bola Rossignol Seek 7 alebo Scott Superguide. Al ja zvyknem hovoriť, že neexistuje zlá lyža len zlá voľba lyže užívateľom
U mna zatial najvacsi problem s lyziarkami. Tlacia ma zboku, vonkajsi nart. Ale davam tomu sancu, ze sa to roztiahne, tento tyzden by som este chcel dat vypalit.
No už užšie by som nevolila ak by si chcel ísť časom ajdo voľného terénu. V prípade, že teda bude hlboký sneh sa ti bude lepšie užívať jazda dole na širších, tu ale záleží od toho, koľko krát sa do takého terénu dostaneš. Aj keď pôjdeš na Ďumbier ako si písal, môžeš tam tri krát vychytiť tvrdý povrch a nie prašan. Alebo naopak aj môžeš a nie že by si hlbší sneh nezlyžoval na hocijakých lyžiach, zídeš ale ide teda o to ako zvoliť lyžu, ktorá bude jedna a bude čo najlepšia do širokého spektra možných podmienok. V tej šírke stredu okolo 90 myslím, že zlé "univerzálne" rozhodnutie nespravíš.
Aj tie Atomic Backland si ľudia pochvaľujú aj Black Diamond, .... Ale úprimne teda som zvedavá čo spravia tie Dynafit časom čo sa týka opotrebenia
No dakujem za super info . Teda este premyslim ake - pozeram sirsie ale tam to uz stupa s cenou Pocitim pri 82 uz velky rozdiel na zjazdovke?. Snad nieco prijatelne najdem, kazdopadne si mi velmi pomohla.
ja by som takto k tejto teme: lyzujem od malicka, skialpujem malinko. mal som 2x v zivote problem s nevhodnymi lyzami. raz na pozicanych carvingoch na lade, ktore mi boli kratke a ktore mi rozvibrovalo pod nohami kvoli nulovej trakcii a druhykrat, ked som isel na jar v tazkom mokrom snehu v koske na svojich starych dlhych obrackach. to sa nedalo utiahnut, skoro mi nohy odpadli, strasna bolest a to ja viem zatat zuby. na druhy den som si zobral obyc zaciatocnicke zjazdovkove carvingy od lzke 165cm a daval som s nimi jednoduchsie zlaby z chopku. skialpujem na starych atomikach tour cap "light" so silverettou 404, set ma vyse 10kg, na nohach mam neznicitelne dynafit tourlite (prvy model, este sa neoznacovali ani cislom). a nemam problem. sice lyza mi neplava po povrchu ako inym, ale zase si to mozem pustit na 100% kolmo dolu bomby zo snilovskeho pod stoziarmi a podrzi ma to aj na tej rozbitej kasi, ktora je okolo 3-4 poobede vacsinou uz zmrznuta totalne na kost. je to o technike. mam kamosa, ktory sa mi smeje, ze ucim svoje deti davat plecia do doliny, kontrarotaciu. ze tak sa lyzovalo kedysi, ze tak uz nikto nelyzuje. ja ano a preto zidem vsetko a uzivam si to. pre mna radsej tvrdsia tazsia lyza ako siroka a makka, nebodaj kratka!
Nebolo by lepsie kupit jazdene lacnejsie lyze, rok dva pojazdit a zistit kam ta to bude viac tahat? Kazdy aj tak poradi nieco ide. Mne radili na zjazdovku 160cm/75 pri mojich 184cm a po roku som skoncil na 177/89. Isiel by som este do dlhsich a o chlp sirsich a to jazdim len ma zjazdovkach. Rad na lade:) Kazdemu vyhovuje nieco ine..
Áno, treba dať pozor na to, že mám na skialp možno príliš "ženský" názor a teda čo možno najviac eliminovať námahu smerom hore aby som mala silu a užívala si hory,voľno, pohyb a pekný deň a hlavne stíhala partii - čo musím povedať že tento rok sa mi to darí nadmieru úspešne. No a keďže cesta dole je ani štvrtina času výletu a lyžovať viem relatívne dobre, až tak tomu pozornosť nevenujem (nieže by som nevedela povedať rozdiel medzi lyžami), teda nie je to pre mňa priorita lebo ak sa mám X hodín cestou hore vyslovene trápiť, som taká unavená, že na zjazd mi už neostáva "chuť" si to užiť ani keby som mala neviem aké super drahé a najlepšie lyže. Bomby nejazdím, mám rada moje už tak dosť vaklavé kolená aby som si privodila úraz. Rada sa pustím rýchlejšie, keď som mala požičané zjazdovkové obráčky Stockli dlhé a ťažkéééé tie boli mega, a hej, to boli bomby ale na zjazdovke v rakúsku, ale na skialpe mi vždy pri oblúkoch bliká v hlave kontrolka - bacha na zdravie
A dávam za pravdu, že na dlhších sa mi lyžuje lepšie - mám 175 cm a lyže mám tie dynafit 167 a druhé Scott Dozer 173 ... mám aj slalomky Volkl Race Tiger 155 a to vyberám len krízovo bo sa narobím, že týždeň ma všetko bolí.
Nebolo by lepsie kupit jazdene lacnejsie lyze, rok dva pojazdit a zistit kam ta to bude viac tahat? Kazdy aj tak poradi nieco ide. Mne radili na zjazdovku 160cm/75 pri mojich 184cm a po roku som skoncil na 177/89. Isiel by som este do dlhsich a o chlp sirsich a to jazdim len ma zjazdovkach. Rad na lade:) Kazdemu vyhovuje nieco ine..
na zjazdovku kludne možeš aj 180-185ky, ale do terenu kde šlapeš aj v strmých stojkach a otáčaš sa na tvju výšku tak 175 max, 160ky to ti poradili uplnu hovadinu...
eatenuniverzálky su okolo 80-90mm šírka, zaleží aj od geometrie lyže aký ma rocker a rádius. na zjazdovku je fajn radius niekde okolo 17m, do volného sa používa 19 a viac...
Dynafitky lyže su maksie ,aby šli aj v kôre a tvrdom rozbitom,-viac odpustia..
ja razdšej tvrdšie lyže nech sa do toho možem oprieť...
široke garniže už bývaju tvrde uplne.
samozrejme s níykou váhou pod 1kg klesá aj tvrdosť...
ja mám na backlande 17m rocker a pri 181cm mám 170ky.. polyžujem si aj volný prášok, kôru aj zjazdovku, samozrejme to nieje ideál, lebo na každý povrch je lepšia iná lyža, presne ako u pláštov na biku
a viazanie tech s brzdou napr radical ST, relatívne lahlé aj na celodnovky. aj na lyžovanie na zajzdovke v pohode....
A mate aj nejaky typ na tvrdsie lyze? Alebo ako zistim aku maju tvrdost a ci je to ta spravna?
Takisto s tou vahou - co znamena "nie lahke" lyze, ktore by boli vhodne aj pre neisteho lyziara na zjazdovkach .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Atomic backland W-1100g/ks
Skitrab altavia60
Radical st
hmotnosť setu na /nohu je 2,8kg
staré- 4,3kg
Tak ako? Už skúšala? Čo hovorí?
tento rok a minuly rok som bol parkrat na skialpe a velmi sa mi to zapacilo. Vybavu si stale poziciavam a vacsinou to vyjde tak ze vzdy niekde inde (nie vzdy maju volne, nie vzdy ideme na to iste miesto) a trochu ma to uz prestava bavit to riesit, rozohdol som sa kupit si vlastnu vybavu.
Samozrejme som pogooglil zopar stranok s radami, kazdopadne niektore info stale neviem najst. Som pomerne neskuseny lyziar, pre ktoreho je aj modra zjazdovka dostatocna vyzva. Preto skialpujem len po zjazdovkach - kazdopadne dufam ze rokmi sa zlepsim
Rad by som si kupil dobru vybavu ktora mi vydrzi dlho a nebudem ju chciet po 2 rokoch menit. Taktiez by som chcel vybavu novu.
Neviem ci je to mozne ale rad by som ich vyuzival aj na zjazd, ked napr. pojdeme kdesi na tyzdnovu lyzovacku
S prihladnutim na vyssie uvedene fakty:
Ake siroke lyze by som si mal zadovazit, alebo na co prihliadat? Pozeral som sa na Dynafit Speedfit 84.
Pozeram sa aj po dobrej vahe, kazdopadne som cital ze lahke lyze pre neskusenych az tak neodporucaju - co na to hovorite? Neviem co presne naozaj znamena lahke
Pocas pozicaivania som vyskusal obidva typy viazani tech (TLT) aj netech (Diamir) a teda ovela vaic sa mi pozdavali tech - ci uz materialmi ale aj pouzivanim.
Ako lyziarky som si vyhladit Dynafit TLT Speedfit - kazdopadne pisu ze su zamerane na zjazdovky, neveim ci to znamena ze ak niekedy v buducnosti by som chcel ist mimo tak by som mal problem, alebo len ze existuju na to aj lepsie
Za kazde rady velmi pekne dakujem.
A poučenie do budúcnosti podoťahovať skrutky na botách
Ešte že som nestratil aj pracku ale iba skrutku
Už aj opravené
Ujasni si najprv, ci chces robit skialp alebo skifit. Vela ludi zacina na zjazdovkach, ale neskor sa snazi dostat do volneho terenu. Ak take ambicie nemas, tak nema vyznam robit kompromisy a lepsie zadovazit vybavu vhodnu na skifit.
Teda nehnat sa za nizkou hmotnostou (tym skor ak slapes sam a nemusis sa za nikym nahanat). Lyze skor uzsie, kludne vybrat nejaky allmoutain model, aby sisi uzil aj zjazd. Konkretne Dynafity maju strasne tenke hrany, na zjazdovkach treba brusit a tie by si zachvilu zodral. Viazanie by som bral radsej ramove, je bezpecnejsie, jednoduchsie sa obuva (pochopis ked budes 15x denne triafat na lyzovacke), maju vacsi sklon podopreria paty a nieje tak atraktivne pre zlodejov. Tiez lacne techy vacsinou nemaju brzdu a nad tym ani neuvazuj!
Lyziarky moc neporadim, na mna robia iba jeden model
No zrejme neviem co znamenaju pojmy, kazdopadne chcem najprv chodit po/popri zjadzdovkach a zlyzovat po upravenom svahu. Mozno casom ked sa zlepsim v lyzovani by som chcel chodit aj nieco co nie je upravene (napr. Trangoska - Dumbier). Mam kamosov aj v rodine ludi ktori robia skialp tak by som sa chcel k nim pridat a tak.
O zjazdovke som skor hovoril tak, aby som si nemusel navyse k tomu kupovat este zjazdove lyze kedze s tymto pocitam ako s vacsou investiciou
A co je bezpecnejsie na ramovom viazani? Ja ztoho co som videl tak mi prislo krehkejsie (boli tam len plasty) a tiez sa mi horsie riadilo (zvysovala pata) ako na TLT. Bez brzdy samozrejme neuvazujem a tiez nechcem na to mzase az tak velmi setrit - aj ked neveim co je primerana cena za TLT viazanie.
tento rok a minuly rok som bol parkrat na skialpe a velmi sa mi to zapacilo. ... Za kazde rady velmi pekne dakujem.
Ahoj, za mňa tak stručne, že teda techu sa nemusíš báť ani pri lyžovaní na zjazdovke v zmysle "vlekujem sa s rodinou" a rovnako skialpové lyžiarky sú vhodné na lyžovanie po zjazdovke - tam je dôležité aby ti sedeli aj teda tvarom aj typovo. Frajer sa lyžuje na Scarpa Maestrale RS, ja som ich mala no práve kvôli výšlapom a prechodu na ľahší set som ich vymenila za subtílnejší model v ktorom sa mi lyžuje napodiv dobre aj po zjazdovke, Fischer Travers, v Dynafit lyžiarkach som nestála ale tu hlavne kúp to, čo ti sadne na nohu a budeš mať z tvrdosti lyžiarky pocit, že ti vyhovuje. lyžiarka sa radí ťažko, každému sedí iné.
Prečo ti ale píšem - lebo lyže mám tento rok presne tie, ktoré si si vyhliadol a musím povedať (čo aj chlapec tam kde som chcela namontovať viazko a aj chlap z horskej ktorý ich mal na nohách a spýtala som sa ho na názor na ne) - veľmi dobrá voľba! A naozaj, na skialp super, na zjazdovku tiež, dokonca držia aj vo vyšších rýchlostiach na zľadovatelej zjazdovke, aj na vyfúkanom hrebeni v pohode a krásne točia aj na menčestri, v mäkkom snehu a aj mimo zjazdoviek. Na to, že sú také ľahučké som prekvapená ako "s pocitom istoty" sa mi na nich jazdí. Práve uvažujem, že predám moje druhé - ťažšie široké lyže, lebo som na nich bola zatiaľ za zimu raz. A ďalšia výhoda je, že keď ich musím prenášať ručne/na batohu, tak ani neviem že niečo nesiem. Pre mňa neoceniteľné.
Veľa šťastia pri výbere
Dakujem za odpoved. Tie lyze sa mi pozdavaju akurat ma teraz trosku vystrasilo co mi napisal lukas6s8p ohladom toho ze sa rychlo zoderu. Co to pre mna znamena, ako casto ich treba brusit alebo co treba s nimi robit. #neskusenylyziar
Samozrejme si najprv poskusam lyziarky ci by mi sedeli, ale vemli tazko sa mi rozhoduje co je idealna sirka, a na co sa vlastne pozerat. A mam strach ist takyto neznaly do takej velke investicie
Samozrejme si najprv poskusam lyziarky ci by mi sedeli, ale vemli tazko sa mi rozhoduje co je idealna sirka, a na co sa vlastne pozerat. A mam strach ist takyto neznaly do takej velke investicie
No už užšie by som nevolila ak by si chcel ísť časom ajdo voľného terénu. V prípade, že teda bude hlboký sneh sa ti bude lepšie užívať jazda dole na širších, tu ale záleží od toho, koľko krát sa do takého terénu dostaneš. Aj keď pôjdeš na Ďumbier ako si písal, môžeš tam tri krát vychytiť tvrdý povrch a nie prašan. Alebo naopak aj môžeš a nie že by si hlbší sneh nezlyžoval na hocijakých lyžiach, zídeš ale ide teda o to ako zvoliť lyžu, ktorá bude jedna a bude čo najlepšia do širokého spektra možných podmienok. V tej šírke stredu okolo 90 myslím, že zlé "univerzálne" rozhodnutie nespravíš.
Aj tie Atomic Backland si ľudia pochvaľujú aj Black Diamond, .... Ale úprimne teda som zvedavá čo spravia tie Dynafit časom čo sa týka opotrebenia
A dávam za pravdu, že na dlhších sa mi lyžuje lepšie - mám 175 cm a lyže mám tie dynafit 167 a druhé Scott Dozer 173 ... mám aj slalomky Volkl Race Tiger 155 a to vyberám len krízovo bo sa narobím, že týždeň ma všetko bolí.
ešte nič .. ma ofuknute zapálené dutiny, tak sedí hundrajuca doma.. sa to už nedá vydržať
na zjazdovku kludne možeš aj 180-185ky, ale do terenu kde šlapeš aj v strmých stojkach a otáčaš sa na tvju výšku tak 175 max, 160ky to ti poradili uplnu hovadinu...
eatenuniverzálky su okolo 80-90mm šírka, zaleží aj od geometrie lyže aký ma rocker a rádius. na zjazdovku je fajn radius niekde okolo 17m, do volného sa používa 19 a viac...
Dynafitky lyže su maksie ,aby šli aj v kôre a tvrdom rozbitom,-viac odpustia..
ja razdšej tvrdšie lyže nech sa do toho možem oprieť...
široke garniže už bývaju tvrde uplne.
samozrejme s níykou váhou pod 1kg klesá aj tvrdosť...
ja mám na backlande 17m rocker a pri 181cm mám 170ky.. polyžujem si aj volný prášok, kôru aj zjazdovku, samozrejme to nieje ideál, lebo na každý povrch je lepšia iná lyža, presne ako u pláštov na biku
a viazanie tech s brzdou napr radical ST, relatívne lahlé aj na celodnovky. aj na lyžovanie na zajzdovke v pohode....
Takisto s tou vahou - co znamena "nie lahke" lyze, ktore by boli vhodne aj pre neisteho lyziara na zjazdovkach