Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Ono to už bolo fakt dávno (14 rokov), teraz sa už len šmodrchám po ultráčoch, do rýchlosti už sa mi nechce ... O to väčší šok som zažil, keď som zistil, že s tým časom by som v tomto roku s prehľadom vyhral BB maratón...
tak dosiahnut taky cas na BB maraton by bolo asi trosku narocnejsie. nebezal som to ale vraj je to dost vlnite. je pravda ze zopar mensich maratonov na SK by si takym casom stale vyhral, na vacsich sa celkom pekne umiestnil. ja som si povedal ze na maraton nepojdem dokial nebudem mat natrenovane na (zhodou okolnosti) zhruba tvoj cas - pod 2:40. najblizsi rok dva to realne urcite nie je, neskor uvidim ako sa zmenia priority
Kurna to su ine casy tolko mi trva prebehnut cca polmaraton na devinskej kobyle ale tak zas ja beham kratko a skor chcem predlzovat behy ako velmi zrychlovat
Uprimne, keby mi niekto povie ze ti dam taketo vnuknutie, tak radsej si zrusim konto a nic sem nepisem
Tak drzim palce v priprave, junovy termin bude tazky na take kilometre.
Urcite potom napis ako ti to ide a ako si dopadil, verim ze telo si nieco pamata a dopadne to lepsie nez mozno ocakavas
To je v pohode, bystrický maratón som mal v merku už dávno (keďže som Bystričan)... Len mi do toho vždy niečo vošlo... Tak som si teraz radšej už aj štartovné zaplatil, aby neboli výhovorky...
aký je podla vás nejaký ten ideálny stred dropu?
teraz som riešil tenisky do terenu, drop sa pohyboval od 8 do 12mm... niektorý výrobcovia ho ani neuvádzajú..
stavil som na jednoduchu klasuku asics sonoma 4.... len začínam
Ono ideálne je to, že nič ideálne neexistuje Záleží na tom čo beháš, ako beháš, po čom beháš, alebo u niekoho naopak - čo Ti pocitovo vyhovuje... Niekto napríklad behá kopce (traily) na minimálkach (taký Tony Krupicka orezával ešte aj NB Minimus), a zas taký Kilian Jornet mal tohto roku upravený prototyp ME:SH s 10mm dropom... Detto cesta - AdiZero Prime Minimal - 4mm, a naproti tomu Nike Vaporfly 4 majú 11mm... Jasné, že som teraz menoval pretekovú obuv, ale aj pri tréningovej je škála rovnako veľká... Ja osobne som sa časom prepracoval k dropom vyšším, kvôli mojej technike - netechnike to potrebujem... Ale zas, pri prudkých zbehoch mi to občas prekáža... V topánke sa proste musíš cítiť dobre, a to je podstatné, Tvoje telo Ti samo povie, čo mu vyhovuje... Sonomy 3 GTX som mal jednu zimu, neboli zlé...
no mne celkom vyhovuje cca 8mm.... INOV8 trail talon, behám do kopcov a po teréne, teda skor sa s technikou len zoznamujem, skor je to len parodia na beh občas aj popri orave, ked sami do kopcov po tme nechce stretať medvedov....
donedávna mi beh nič nehovoril, .... ale v tomto medziobdobí je to celkom fajn sa na hodinku vyvetrať....
tak ale maju vela roznych modelov aj na cestu aj trail. mne islo o to ci su Hoky naozaj take dobre ako ich opisuju vo vseobecnosti. pripadne v com su lepsie ako konkurencia
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak drzim palce v priprave, junovy termin bude tazky na take kilometre.
Urcite potom napis ako ti to ide a ako si dopadil, verim ze telo si nieco pamata a dopadne to lepsie nez mozno ocakavas
teraz som riešil tenisky do terenu, drop sa pohyboval od 8 do 12mm... niektorý výrobcovia ho ani neuvádzajú..
stavil som na jednoduchu klasuku asics sonoma 4.... len začínam
donedávna mi beh nič nehovoril, .... ale v tomto medziobdobí je to celkom fajn sa na hodinku vyvetrať....
https://www.sportujeme.sk/bezecka-obuv/