Pozrime sa na najčastejšie chyby, ktoré sa vyskytujú u začínajúcich aj pokročilejších bežcov.

Vo videu zhrniem najmä rôzne strategické chyby, ktoré môžu spôsobiť stagnáciu, zdravotné ťažkosti či stratu motivácie. Chcem ešte zdôrazniť, že som len hobby bežkyňa, ktorá beží v prvom rade pre seba a pre radosť. Postupne som zisťovala, čo mi v tréningu funguje, čo naopak nie a veľa som sa dozvedela hlavne od skúsenejších bežcov. Nevravím, že spomenuté chyby už nerobím. Mnohé z nich si musím stále dookola pripomínať a aj tak sa stane, že mi to občas „ujde“.


Všetky spomenuté body nemusia byť relevantné pre každého. Ak je niekto profi bežec, bude to mať určite inak. Pre šprintéra je chybou niečo iné ako pre ultra bežca či bežca do vrchu. Takisto opačne, ak je niekto úplný začiatočník, určite by sa nemal hneď sústrediť na všetky tieto body. Ale začať pekne postupne.

Myslím si však, že už v začiatkoch je dobré uvedomovať si jednotlivé veci a nerobiť zbytočné chyby, ktoré môžu stáť aj zdravie. Preto verím, že aj keď s behom len začínaš môžu ti tieto tipy pomôcť preskočiť akési fázy zbytočných omylov. Tiež verím, že si tu na svoje prídu aj skúsenejší hobby bežci.

Pokiaľ si skúsenejší bežec/bežkyňa, budem rada, ak pridáš svoj pohľad na to všetko. Ak by si chcel/a čokoľvek doplniť, určite sa podeľ do komentára. Práve zdieľaním skúseností si vieme v mnohom pomôcť.
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?
VeronikaJanosova 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Ako sa zbaliť na trailový beh?

Video: Ako sa zbaliť na trailový beh?

Čo všetko si vziať na kratšie aj dlhšie behy a ako si bežeckú výbavu uložiť?
Video: Beh v zime - výber oblečenia

Video: Beh v zime - výber oblečenia

Aké oblečenie je vhodné na beh v zimnom období? Pozrime sa na šikovné tipy.
Video: Ako začať s behom? 10 tipov pre začínajúcich bežcov

Video: Ako začať s behom? 10 tipov pre začínajúcich bežcov

Chceš začať s behom a nevieš ako na to? Alebo už nejaké pokusy boli, ale nedarí sa ti zotrvať? Vo videu ti prinášame 10 tipov, ktoré ťa, veríme, namotivujú, nakopnú a pomôžu ti vybudovať zdravý vzťah k tejto krásnej športovej aktivite.
keyboard_arrow_up