Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
pokial to nebolo pod stromami prípadne na bežeckom ovále kde gps zvykne namerat hausnumera a aj viacerým to nameralo viac tak azda môžeš aj oslavovať, odhliadnuc od oficiálnych výsledkov
lebo si nevyhral, nejaké tretie miesta ma nezaujímajú , inač to čo písal srekac že niekedy behali len tí čo boli rýchli a desiatku dali pod 40 minút v podstate bez tréningu je také - divné, pamätám že som šiel v tréningu 10 000 m ešte na škvárovej 400 m rozmočenej dráhe na Solovjevovej v Košiciach koncom jesene ked tuším padal dážd so snehom v 1987-88 za nejakých 38:30 min. a ani náhodou to nebolo bez tréningu
Minulý rok som bežal CSOB maraton 10km trať a tento rok som sa časovo zlepšil, lebo vypustili z trasy jednu slučku a 10km trasa bola zrazu len 9,7km. Ale vo výsledkoch sa píše 10km.
To isté tento rok aj v BNB v Brezne. Trasa mala akože 10km ale v skutočnosti to bolo 10,7km.
každému to neni jedno, tí co behajú výkonnostne majú radšej certifikované trate, ak nie tak prípadne aspoň čím presnejšie zmerané necertifikované ak je to 5 km, 10 km, half maraton, v dnešnej dobe ked je gps už to nie je až taký problém trafit sa +- 20-30 metrov ako tam má aj napríklad JFE že viacerým to ukazuje cca rovnakú vzdialenosť že 5,18 km, 5,19 km len to mohol organizátor dat bližšie k 5 km - pokial tomu nevadí že je možné +- ľubovoľné miesto štartu a ciela, takéto výkony majú lepšiu výpovednú hodnotu ale sú aj behy kedy to má organizátor na háku, uvádza hausnumera o dlžke trate a pritom by nebolo vela treba aby to malo lepšiu úroveň aj po tejto stránke, tých 5,18 km, 5,19 km je už trocha vela ked chcel organizátor urobiť 5 kilometrový beh a mal možnosť prispôsobiť tomu miesto štartu a cieľa, takmer 200 metrov naviac to už je viac ako pol minúty od reality a ked si niekto len prečíta ,,oficiálne,, výsledky tak tam vidí že chudák duri to tesne nedal pod 20 minút
Ja tuto nezvyknem pisat o vlastnych behoch, ale cez vikend som sa konecne dostal k planovanemu prebehu z Bratislavy do Trencina (flat ultra) cca 126km. Na Slovensku vacsina ultracov beha horske behy, ale toto je mozno inspiracia pre tych, ktori by chceli dialkove behy aj bez kopcov https://www.strava.com/activities/14943803494
ešte k tým tratiam, pred rokom som bol pozret preteky kde organizátor ani nevyznačil koniec cielovou čiarou, cieľový rozhodca len stál oproti stlpu pouličného osvetlenia a nešťastníci pretekári len tak cca vedeli že už dobehli, keby sa tesne finišovalo o prvé, druhé, tretie miesto v skupinke tak ani svatý nevie kto vyhral, ... , nepríjemné ked pretekár nevie kde je ciel, pred cca 30 rokmi ked zverenec bežal v Kamennej Porube a urobil tam traťový rekord 12,5 km tempom nejakých 3:12 - 3:13 min/km tak síce bola cielová čiara ale kedže v pláne tréningu bolo 13 km ANP tak ešte bežal dalej 500 m len problém že druhý za ním János Bogár (HU) čo mu celú trat visel v háku tak si nebol úplne istý či už je koniec a bežal za ním radšej až po 13. km
každému to neni jedno, tí co behajú výkonnostne majú radšej certifikované trate, ak nie tak prípadne aspoň čím presnejšie zmerané necertifikované ak je to 5 km, 10 km, half maraton, v dnešnej dobe ked je gps už to nie je až taký problém trafit sa +- 20-30 metrov ako tam má aj napríklad JFE že viacerým to ukazuje cca rovnakú vzdialenosť že 5,18 km, 5,19 km len to mohol organizátor dat bližšie k 5 km - pokial tomu nevadí že je možné +- ľubovoľné miesto štartu a ciela, takéto výkony majú lepšiu výpovednú hodnotu ale sú aj behy kedy to má organizátor na háku, uvádza hausnumera o dlžke trate a pritom by nebolo vela treba aby to malo lepšiu úroveň aj po tejto stránke, tých 5,18 km, 5,19 km je už trocha vela ked chcel organizátor urobiť 5 kilometrový beh a mal možnosť prispôsobiť tomu miesto štartu a cieľa, takmer 200 metrov naviac to už je viac ako pol minúty od reality a ked si niekto len prečíta ,,oficiálne,, výsledky tak tam vidí že chudák duri to tesne nedal pod 20 minút
ty si uplny traged. nedocvaklo ti o co na tom behu slo z jeho nazvu? skus si zistit kto to organizuje aky bol ucel a kto tam bol hlavny rozhodca. start je tam kde je kvoli viacerym dovodom a nema sa preco posuvat lebo nejaky ivan povedal. nikomu to nevadilo ze ta trat nie je certifikovana. iba ty potrebujes riesit ***** ktore nikoho nezaujimaju.
caute, nahodou nejake odporucania na sluchadla by ste nemali? mal som doteraz lenovo lp2 ale po par rokoch uplne zomreli, a nejak sa neviem rozhodnut co kupit
Ja sa už druhý rok rozhúpavam na tieto bone-conduct slúchadlá ale neviem ako je to s hlasitosťou. Je rozdiel to počúvať niekde pri prechádzke alebo vo fitku a je rozdiel to počúvať pri jazde na bicykli keď viac počuť konštantne prúdiaci vzduch.
ty si uplny traged. nedocvaklo ti o co na tom behu slo z jeho nazvu? skus si zistit kto to organizuje aky bol ucel a kto tam bol hlavny rozhodca. start je tam kde je kvoli viacerym dovodom a nema sa preco posuvat lebo nejaky ivan povedal. nikomu to nevadilo ze ta trat nie je certifikovana. iba ty potrebujes riesit ***** ktore nikoho nezaujimaju.
Ty si tragéd. Veď to bol tvoje životné preteky.? Pokoril si po systematickej príprave bájnu hranicu 20 minút na 5 km tak tu nehraj divadlo že ti na nich nazáležalo, ... a že to bol len beh za zdravie ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tu mas 2eho a tretieho v poradi. skus pozriet vzdialenost.
To isté tento rok aj v BNB v Brezne. Trasa mala akože 10km ale v skutočnosti to bolo 10,7km.
https://www.alza.sk/shokz-openrun-usb-c-cierne-d12485926.htm?kampan=adwav_audio-video_pla_all_sluchadla_sluchadla_c_9062570___AKZ120o82a_704629426541_~165159098618~&gad_source=1&gad_campaignid=21436772797&gbraid=0AAAAAD2xsm6aL1NJwUXFRD81hTY9m_rOt&gclid=Cj0KCQjwjo7DBhCrARIsACWauSk6MWPIsOHWl6uxcv-lGBnq-vV9-iYL3qiCSyfab15fP7aDxVM44IkaAq8zEALw_wcB
Ty si tragéd. Veď to bol tvoje životné preteky.? Pokoril si po systematickej príprave bájnu hranicu 20 minút na 5 km tak tu nehraj divadlo že ti na nich nazáležalo, ... a že to bol len beh za zdravie ?