Ako regenerovať po náročnom výkone v horách?

Predstavme si situáciu, ktorú som párkrát zažil na vlastnej koži. V práci si zoberiem dovolenku, idem na týždeň do hôr, kde si užívam krásu okolitých hôr v podobe turistiky, ferát, behov do kopcov a pod. Času je málo a ja chcem stihnúť čo najviac, a tak si deň čo deň dávam do tela. Posledné, na čo mám čas, je regenerácia. Tretí deň mám svalovku, brnia mi ruky, dostávam kŕče do nôh a nevládzem žiť. Čo by som mohol urobiť lepšie, aby som takéto zaťaženie zvládol bez komplikácií počas celého týždňa?

Regeneráciu som dlho nebral až tak vážne, ale po náročných výkonoch sa mi v mnohých prípadoch diali práve tieto veci. Preto sa po výkone snažím robiť úkony, do ktorých sa mi vždy nechce, ale formou návyku a dennej rutiny sa do toho dostávam a sám na sebe cítim, že to regenerácii pomáha.

Vo videu vám dám 10 tipov, ktoré sa snažím sám dodržiavať a kombinovať. Začnem od tých najzákladnejších a zároveň najúčinnejších, ktoré by mali tvoriť pevný každodenný základ nie len regenerácie, ale celkovo zdravej životosprávy. Postupne prejdem k rôznym doplňujúcim tipom, ktoré sa snažím zahŕňať do celej tejto skladačky a ja cítim, že mi to pomáha nie len fyzicky, ale aj duševne.


Toto bolo mojich 10 tipov na pasívnu aj aktívnu regeneráciu, ktoré sa snažím vždy kombinovať. Ako regeneruješ ty? Zahŕňaš do svojej rutiny niektoré zo spomenutých tipov? Alebo ti pomáha niečo iné? Budem rád, ak sa podelíš o svoje skúsenosti.
Zdroj fotografií: redakcia MTHIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?
viktorvinciktoma 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Ako si vybrať obuv cez e-shop?

Video: Ako si vybrať obuv cez e-shop?

Pozrime sa na pár krokov, ktoré ti pomôžu kúpiť si ten správny pár topánok.
Video: S deťmi na túre - skúsenosti s nosením

Video: S deťmi na túre - skúsenosti s nosením

V rozhovore s akčnou mamičkou Katkou sme rozobrali praktické rady a skúsenosti s nosením detí a výletmi do prírody.
Video: Ako si vybrať športové hodinky?

Video: Ako si vybrať športové hodinky?

Ako si spomedzi rôznych modelov vybrať tie správne športové hodinky? Pozrime sa na 8 rád pre uľahčenie výberu.
keyboard_arrow_up