TOP 10 článkov za rok 2022

Pozrime sa na rebríček 10 najčítanejších článkov v MTHIKER magazíne.

Rok 2022 je za nami a my sme radi, že sa náš MTHIKER magazín rozbehol a nabral poriadne obrátky. Zatiaľ čo v roku 2021 bolo publikovaných 63 článkov, ich počet v roku 2022 sa vyšplhal na 232. To znamená, že priemerne za týždeň vyšlo 4 - 5 výstupov.

Ako sa to ale rozbehlo
Prezradil nám aj to, či sa potom cítil ako hrdina .
z čísla 63 na neskutočných 232? MTHIKER tím sa rozrástol nielen o nových redaktorov a internistov, ale predovšetkým o vás, prispievateľov. Vo februári sme na našom webe uverejnili výzvu pre všetkých, ktorí sa chcú podieľať na tvorbe MTHIKER príbehu. Spätná väzba bola nad naše očakávania a vybrať z vyše stovky inšpiratívnych ľudí nebolo jednoduché. Príležitosť nemohli dostať všetci, no všetky odpovede z dotazníka máme zaznamenané a ak naše kapacity nebudú postačovať, vieme, na koho sa obrátiť .

Práve vďaka vám sa počet publikácií niekoľkonásobne zvýšil, ale rozhodne tu nejde o kvantitu. Náš obsah sa obohatil o zaujímavé príbehy, tipy na výlety z najrôznejších kútov Slovenska, ale aj zo zahraničia. Takisto ste začali testovať výbavu z nášho MTHIKER shopu a zdieľali ste vaše skúsenosti a zážitky. Každý z nás je iný a presne v tom je to úžasné. Tvoríme tak pestrý obsah, v ktorom si každý čitateľ nájde to svoje.

Tu je 10 najčítanejších článkov za rok 2022 začínajúc od 10. miesta:

10. Prespávanie v prírode - na čo si dať pozor?

Mnohých dobrodruhov láka prespávanie niekde v lese, v prírode, ďaleko od všetkých a všetkého. Ako však prespať bez zbytočných problémov a pokút? Kde je prespávanie povolené a aké sú pravidlá v jednotlivých národných parkoch? LukasHarant nám to pekne zhrnul a podelil sa aj o zaujímavé tipy z vlastnej skúsenosti.


9. Cesta hrdinov SNP - kráčať za krásami Slovenska či len s dobou?

Najdlhšia turistická magistrála na Slovensku. Čo všetko človek potrebuje? Treba sa pripravovať? Ako sa vybaviť? Čo všetko má človek očakávať a aká je realita? O celý zážitok z cesty hrdinov SNP sa s nami podelil LukasHarant, milovník diaľkových trekov. A prezradil nám aj to, či sa potom cítil ako hrdina .


8. Tip na výlet: Zimný Slovenský raj – roklina Piecky

Ak počasie bude priať, ikonické výhľady sú zaručené.
Slovenský raj je nádherný v každom ročnom období, no zima tu má azda najväčšiu moc. Tiesňavy sa premieňajú na ľadové kráľovstvo a Viktor s Veronikou sa pozreli konkrétne do rokliny Piecky. Majestátne ľadopády, najdlhší rebrík v raji a snehovou perinou zahalená krajina. Proste zimná idylka. Dúfajme, že takáto pravá zimná atmosféra k nám čoskoro zavíta.


7. Ako som si skladal výbavu na turistiku - základné kúsky na zimu

Všetci sledovatelia MTBIKER poznajú dobre Cepa, najmä zo sedla cestného bicykla. No na konci sezóny si chce od bicykla trochu oddýchnuť a vtedy si outdoor užíva najmä po vlastných. Ako si minulú zimu naskladal výbavu na turistiku? V článku sa dočítate o výbere jednotlivých kúskov oblečenia, ktoré využíva na pohodový hiking.


6. Tip na výlet: Veľký Choč - majestátny vrch Oravy a Liptova

Veľký choč je atraktívny a medzi turistami veľmi obľúbený kopec. Vedú naň viaceré turistické trasy zo všetkých strán a ponúka nádherné výhľady na okolité pohoria. Asi najmenej navštevovanou aj najnáročnejšou možnosťou je trasa z obce Lúčky, ktorú zdolala aj am.uhrinova55 a v článku sa dočítaš, čo všetko od tejto trasy očakávať.


5. Tip na výlet: Liptovský hrad - nenáročná túra či zábavný trailrun

Ostávame v Chočských vrchoch, no tentokrát si tu vikinikilife vybehnú na vrch Sestrč, známejší skôr pod názvom Liptovský hrad, ktorý stojí na jeho vrchole. Ak hľadáš nenáročnú túru ideálu pre rodinky, určite sem odporúčame prísť. O výhľady núdza nebude a na vrchole sa človek tiež nudiť nebude. Okolie hradu má takisto čo ponúknuť, ale o tom viac v samotnom článku a videu.


4. Poludnica - najikonickejšie výhľady nielen na Kriváň

Na nádherný kopček Nízkych Tatier nás vzala naša Mirka. Zavítala sem práve v zimnom období, keďže Poludnica je na zimnú turistiku super voľbou. Ak nevieš, kam vyraziť na túru teraz v zime, tento okruh cez obidve Poludnice ťa prevedie aj cez jaskyne a skalné okná. A ak počasie bude priať, ikonické výhľady sú zaručené .


3. Tip na výlet: Bystrá lávka - okruh plný plies vo Vysokých Tatrách

Žiť outdoorom sa dá aj s malým dieťaťom...
Z Nízkych Tatier sa presunieme do Vysokých, kde v lete Viktorovi a Veronike vyšlo azúrové počasie a zavítali do Mlynickej a Furkotskej doliny. Čakala ich príjemná túra plná tatranských plies a prechod cez sedlo Bystrá lávka. Tatry nemusia byť len o výstupe na štít, ponúkajú toho omnoho viac. Pozor však na zimnú uzáveru, ktorá sa vzťahuje aj na túto trasu.


2. Otužovanie – začiatky, rady, skúsenosti

Za predchádzajúce „korona roky” sa otužovanie medzi ľuďmi dosť rozmohlo, no posledný rok tento koníček opäť išiel do úzadia a nie všetci pri tom zotrvali. No začať nie je nikdy neskoro. Ako na to? So svojou skúsenosťou, začiatkami, tipmi, ale aj každodennou realitou sa podelili Viktor a Veronika.


1. S Thule vozíkom na lyžiach za zimnými dobrodružstvami

Najčítanejší bol tento inšpiratívny článok od ešte inšpiratívnejšej žienky - katkaadventures. Klobúk dole pred touto akčnou ženou - mamou. Tu je dôkaz, že žiť outdoorom sa dá aj s malým dieťaťom a nie, nemusí to byť len o prechádzke okolo Štrbského plesa. Katka obuje lyže, nabalí vozík a ťahajúc 30 kg náklad zdoláva nielen tatranské chaty. Takže ak niekto vraví, že s dieťaťom si došiel, nech si prečíta tento článok .


To bolo top 10 najčítanejších článkov za rok 2022. A keďže sa od mája rozbehla publikácia aj od Vás (lukasharant, Nely, MomoDeAntl, mjartan.michal, Ancici, wildoutlife, veronikakuhejdova, kristinab, vlad_p, katkaadventures, ksulka, settlerSK, matto318, radkascurkova, ...) a postupne sa Vás v priebehu roka celkom dosť nazbieralo, myslím, že podobný rebríček za rok 2023 bude veľmi zaujímavý a rôznorodý .

Ak sa vám nejaký článok páči, neváhajte dať palec hore a komentár. Každý autor článku bude určite rád za spätnú väzbu, ale aj konštruktívnu kritiku. Všetkým čitateľom prajeme čo najviac pozitívnych zážitkov na horách a našim tvorcom veľa inšpirácií.
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Súťaž: MTHIKER oslavuje a jedného z vás obdaruje

Súťaž: MTHIKER oslavuje a jedného z vás obdaruje

Dnes, 1. februára 2024, oslavuje MTHIKER 3. narodeniny. V tomto článku sa pozrieme na to, ako sa to celé začalo a v závere si môžeš s nami aj zasúťažiť.
Obliekame najmenších do chladných dní

Obliekame najmenších do chladných dní

Sedieť s deťmi doma za oknom a frflať na „škaredé“ jesenné či zimné počasie je najjednoduchšie.
Moja kľukatá bežecká cesta - v čom som sa poučila?

Moja kľukatá bežecká cesta - v čom som sa poučila?

Od nevinného behu cez beh z povinnosti až po bežeckú vášeň.
keyboard_arrow_up